O Nemčiji

Nemčija je država z največ prebivalci v Evropski uniji, saj ima kar 82 milijonov prebivalcev. Leži v osrednji Evropi in meji na osem držav. Preberite si še nekaj drugih zanimivosti o tej industrijski in gospodarski velesili, kot so nasveti za potovanja po Nemčiji, obisk Legolanda in zgodovina nemškega avtomobilizma.

Ali ste vedeli, da …

Je nemščina materni jezik približno 90 milijonom ljudi v Evropi in uradni jezik v petih državah: Nemčiji, Švici, Avstriji, Luksemburgu in Liechtensteinu? Preberite več.

 

Izlet v Legoland

Bil je sončen dan, kot nalašč za obisk Legolanda. Dovolj toplo, da smo uživali ob vseh vodnih in drugih vragolijah. V parku je bilo precej Slovencev … Preberite več.

 

Od mercedesa do trabanta

Nemčija ni samo zibelka prvega avtomobila na svetu, ampak tudi država z dolgo zgodovino avtomobilskega inženiringa, ki je na ceste zapeljal tako luksuzne avtomobile, kot sta porsche in mercedes, pa tudi nepozabnega trabanta. Preberite več.

 

Po pravljični poti Ludvika II. Bavarskega

Grad ob mestu Hohenschwangau na Bavarskem velja za najbolj fotografirano zgradbo na svetu in je eden izmed najbolj obiskanih nemških gradov. Preberite več.

 

Potovanje po Nemčiji

Nemčija je dežela, kjer lahko preizkusimo svoje znanje nemščine, obiščemo jezikovni tečaj, si ogledamo znamenitosti ali preprosto začutimo utrip prebivalcev. Preberite več.

 

Republika Kugelmugel

Republika Kugelmugel (Republik Kugelmugel – okrogel grič) je košček zemlje v dunajskem zabaviščnem parku Prater, na katerem stoji okrogla hiša. Preberite več.

 

Tiergarten Schönbrunn

Živalski vrt se razprostira na kar 17 hektarjih površine, v njem pa domuje približno 8500 živali. Je eden izmed redkih živalskih vrtov na svetu, kjer lahko vidite vrsto veliki panda. Preberite več.