Poslovna nemščina

Tečaj poslovne nemščine

Ali sodelujete s tujimi podjetji, vendar nemščine ne uporabljate vsakodnevno? Morate nekajkrat na leto pripraviti predstavitev v nemščini ali gostiti tuje partnerje? Takrat spoznate, da vaša poslovna nemščina ni tako tekoča kot raba vsakdanjega jezika. V grlu nastane cmok, ko nikakor ne najdete ustrezne vljudne fraze ali poslovnega izraza.

Zbrali smo tri preproste nasvete za učenje poslovne nemščine, da boste pri pogovoru z nemško govorečimi partnerji še samozavestnejši. Tečaj poslovne nemščine je idealna priložnost za učenje poslovnega besedišča.

1. Pozorno poslušajte

Na poslovnih sestankih in poslovnih predstavitvah se ponavljajo vedno isti izrazi. Zato pozorno poslušajte svoje sodelavce ali poslovne partnerje. Besede, ki se navezujejo na vaše delovno področje, si zabeležite in jih doma večkrat ponovite. Ne otežujte si dela in ne skušajte uporabiti vedno druge besede za isti pomen. Da se boste pri pogovoru počutili samozavestneje, so za učenje poslovne nemščine za začetek dovolj besede, ki jih v službi uporabljate vsakodnevno.

2. Naredite si seznam besed

Zapišite si besede, ki so za vaše delo najbolj uporabne, in jih skušajte uporabiti v stavku (v nemščini seveda). Zastavite si cilj, da se boste dnevno naučili uporabiti pet novih besed iz poslovne nemščine. Tako se bo vaš nabor besedišča v enem mesecu povečal za več kot sto novih besed. Na kartončke zapišite besedo, stavek in povezane besede, ki se vam zdijo uporabne pri vaši komunikaciji s tujimi partnerji. Če je vaša beseda dneva einen Vertrag abschliessen, se naučite tudi besedo eine Versicherung/ein Gespräch abschliessen – seveda le v primeru, da te izraze pri svojem delu res potrebujete. Tako se bo vaše besedišče poslovne nemščine hitro širilo.

3. Berite poslovne članke

Namesto da preverjate dnevne novice na domačih spletnih straneh, berite o dogodkih v svetu v spletnih časopisih.

Kateri tečaj poslovne nemščine je najprimernejši za vas?

Dogovorite se za brezplačen svetovalni pogovor. Na podlagi informacij o ravni vašega znanja in o vaših ciljih vam bomo zanesljiveje svetovali. Izvedeli boste, kateri tečaj nemščine bi bil za vas najprimernejši: tečaj splošne nemščine, priprava na izpit, konverzacija, poslovna nemščina ….

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.