Tečaj nemščine

skupinsko učenje jezikaTečaj nemščine je za mnoge odskočna deska za uspeh v poslu ali pogoj za študij v tujini. Nemčija je država z največ prebivalci v Evropski uniji, kot materni ali prvi tuji jezik nemščino uporablja približno 130 milijonov ljudi. Nemčija je tudi ena od vodilnih gospodarskih sil v svetu, ob tem pa je zaradi svoje zgodovinske, kulturne in naravne dediščine priljubljena destinacija tudi za turiste, zato ni čudno, da se vse več ljudi odloča za tečaj nemškega jezika. Kateri tečaj nemščine boste izbrali, pa je odvisno od vaših potreb in želja.

Spregovorite samozavestno in suvereno

Prav na vseh Lingulinih tečajih je poudarek na pogovoru, razlikujejo pa se po vsebini in zahtevnostnih stopnjah. Ne začnemo s slovnico in pravili, temveč želimo od prve ure dalje prebuditi govorca v vas. Na tečaju nemščine se boste tako med drugim naučili sporazumevanja v vsakdanjih situacijah, kot so predstavljanje in osnovne vljudnostne fraze. Tistim, ki več potujete, pa bodo prav prišli praktični pogovori v hotelu, na letališču, v trgovini …

Vselej pa tečajniki govorijo kar 80 % časa, saj le tako lahko zagotovimo, da se boste znebili strahu pred nemščino ter spregovorili samozavestno in suvereno.

Kateri tečaj nemščine vam najbolj ustreza?

V Linguli lahko izbirate med različnimi programi nemščine, kjer napredujete od osnovnega nivoja do ravni maternega govorca.

 • Tečaj splošne nemščine: sporazumevanje v najpogostejših življenjskih situacijah za tiste, ki se nemško še niso učili oziroma je bilo to že pred časom in so večino pozabili.
 • Tečaj nemščine – konverzacija: veliko pogovarjanja, širjenje besedišča … V ospredju sta pogovor v najpogostejših življenjskih situacijah. Tečaj nemščine na višjih ravneh izvajajo naravni govorci nemščine.
 • Poslovna nemščina: razširite »poslovni« besedni zaklad in usvojite najpomembnejše veščine poslovnega komuniciranja. Nemščina je pomembna v poslovnem svetu, zato je napredno znanje zaželeno že v skoraj vseh podjetjih.
 • Pripravljalni tečaj za mednarodne izpite: podrobneje spoznate vsebino izpita. Tečajniki se najpogosteje odločajo za izpit Goethe-Zertifikat B2 ali Goethe-Zertifikat C1.
 • Specializirane delavnice in tečaji: natrenirate izključno vnaprej izbrane govorne situacije.
 • E-učenje – ko ni časa za tečaj v živo: e-učenje nemščine je idealna rešitev, ki omogoča učenje jezikov tudi tedaj, ko zaradi obveznosti in nepredvidljivih urnikov ne moremo na tečaj v vnaprej določenem času.

Tečaj nemščine za otroke in dijake

Nemščina je lahko trd oreh, a le, če se učenja lotite na napačen način. Z učenjem spreganja in sklanjanja na pamet boste le počasi napredovali, poleg tega se vam tako učenje lahko zameri. Pravi ključ do napredka je v tem, da na zabaven in sproščen način prek pogovora spoznate ne le nemški jezik, temveč tudi nemško kulturo. Slednje pa je izjemnega pomena tudi takrat, ko se nemščino začnejo učiti otroci.

 • Nemščina za predšolske otroke: prek pravljic, igre in prijetnih aktivnosti otroci vzljubijo nemščino.
 • Nemščina za osnovnošolcepo govorni metodi Lingula Kids: z zanimivimi vsebinami spodbudimo otroško radovednost in motivacijo za učenje tega jezika. 
 • Nemščina za dijake: v redni šoli manjka pogovora in to dijaki nadoknadijo na tečaju v Linguli. Enkrat na teden, nemščina prek pogovora, pomoč pri konkretnih težavah, s katerimi se dijaki srečujejo v šoli. Rezultat ob koncu leta je boljša ocena, večja motivacija za učenje in odkritje, da je nemščina prav fajn 🙂
 • Nemščina – priprava na maturo: za dober rezultat na maturi sta potrebna odlično znanje nemščine in samozavest, ki pa se ju ne da usvojiti čez noč, zato je pravočasna priprava na maturo zlata vredna.

Tečaj nemščine – naj bo vaš čas dobro izkoriščen 

tečaj nemščinePonudbe za tečaj nemščine je veliko, zato izberite jezikovno šolo, kjer boste glavni govorec vi. Zagotovo si ne želite poslušanja o nemščini, učenja slovnične teorije, reševanja pisnih vaj na tečaju …

V Linguli vam z izvirno govorno metodo Lingula – Your Licence to Speak™ jamčimo, da boste hitro pridobili samozavest pri pogovoru v tujem jeziku. Lingulini izkušeni učitelji so zagnani in strokovni ter pripravijo intenziven pouk, predvsem pa vas znajo spodbuditi h govoru. Kmalu boste tudi sami opazili, da vložen trud prinaša dober rezultat in da postajate suveren govorec.

Izjemno prilagodljivo učno okolje

Če vam je nemški jezik izziv in bi radi osvežili in nadgradili svoje znanje, je zagotovo najboljša izbira tečaj nemščine. V jezikovni šoli Lingula pa vam omogočamo številne možnosti, kako izboljšati svoje znanje. Zaradi velikega povpraševanja imajo tečajniki široko izbiro terminov tako v dopoldanskih, popoldanskih kot tudi večernih urah. Prav tako lahko izbirate med različnimi ravnmi in načini izvajanja tečajev – v živo, iz oči v oči ali na daljavo, torej v udobju lastnega doma.

Individualni tečaj nemščine

Tečajniki lahko izbirajo med skupinskimi ali individualnimi tečaji. Vam bolj leži govorno izražanje, mogoče pisno ali bralno razumevanje? Razumete nemškega sogovorca, vendar ne najdete pravih besed, ko mu želite odgovoriti?

Na individualnem tečaju se bomo z izbiro tečajnih vsebin povsem prilagodili vašim potrebam ter vam tako omogočili najhitrejšo pot do odličnega znanja nemščine.

 • Največja prednost je popolna prilagodljivost tečajniku, saj je začetek mogoč kadarkoli, po dogovoru.
 • Tudi termin tečaja prilagodimo željam udeleženca.
 • Program pripravimo po meri in ga prilagajamo potrebam udeleženca.

Tečaj nemščine v podjetju

Poleg začetnih in nadaljevalnih tečajev v Linguli organiziramo tudi poslovne tečaje, kjer se posvetimo predvsem strokovnemu besedišču in poslovnemu sporazumevanju. Z Lingulo se tako naučite tujega jezika, ki ga potrebujete pri delu. Razumemo posel in potrebe naših strank, zato programi za podjetja omogočajo obvladovanje jezika za konkretne situacije. Teme so zanimive:

 • Kako pravilo napišemo poslovni dopis ali e-sporočilo
 • Kako pripravimo učinkovito poslovno predstavitev
 • Kako vodimo poslovni sestanek v nemščini
 • Kako se sproščeno pogovarjamo na poslovnem kosilu

Spoznali pa boste tudi, katere so najpogostejše napake v poslovni nemščini, da se jim boste lahko sami v prihodnje izognili.

Usposobljeni učitelji, ki znajo motivirati

Da boste nemščino usvojili hitro in učinkovito, bodo poskrbeli odlični Lingulini učitelji, ki vam ne pustijo spati in za vsako učno uro pripravijo zanimive teme. S pomočjo usposobljenih profesorjev, ki znajo motivirati, boste zagotovo prebudili govorca v sebi.

Lingula se lahko pohvali z več kot 15 tisoč zadovoljnimi tečajniki, ki so si s pomočjo uigrane ekipe učiteljev že uspešno razvezali jezik. Zato nikar ne oklevajte, temveč se tudi sami podajte na pot do večjezičnosti.

Svetovalni pogovor za pravi tečaj nemščine

Če ste še vedno v dvomu glede svojega znanja in ne veste, kako bi izbrali pravi tečaj nemščine, vas vabimo na brezplačen svetovalni pogovor, na katerem se pogovorite z učiteljico, si ogledate učno gradivo in se seznanite z načinom poučevanja. Glede na vaše znanje, želje in jezikovni cilj nato po pogovoru skupaj izberemo najustreznejši program in urnik tečaja.

Če se nemško še niste učili, svetovalni pogovor ni potreben, prava izbira bo začetni tečaj nemščine.