Tečaj nemščine

Mnogim tečaj nemščine pomeni odskočno desko za uspeh v poslu ali pogoj za študij v tujini. Nemčija je država z največ prebivalci v Evropski uniji. Kot materni ali prvi tuji jezik nemščino uporablja približno 130 milijonov ljudi. Je tudi ena od vodilnih gospodarskih sil v svetu. Zaradi svoje zgodovinske, kulturne in naravne dediščine je priljubljena destinacija tudi za turiste. Zato ni čudno, da se vse več ljudi odloča za tečaj nemškega jezika. Kateri tečaj nemščine boste izbrali, pa je odvisno od vaših potreb in želja.

Tečaj nemščine

Spregovorite samozavestno in suvereno

Prav na vseh Lingulinih tečajih je poudarek na pogovoru, razlikujejo pa se po vsebini in zahtevnostnih stopnjah. Ne začnemo s slovnico in pravili, temveč želimo od prve ure dalje prebuditi govorca v vas. Na tečaju nemščine se boste tako med drugim naučili sporazumevanja v vsakdanjih situacijah. To so npr. predstavljanje in osnovne vljudnostne fraze. Tistim, ki več potujete, pa bodo prav prišli praktični pogovori v hotelu, na letališču, v trgovini …

Vselej pa tečajniki govorijo kar 80 % časa. Le tako vam lahko zagotovimo, da se boste znebili strahu pred nemščino. Končno boste spregovorili samozavestno in suvereno.

Kateri tečaj nemščine vam najbolj ustreza?

V Linguli lahko izbirate med različnimi programi nemščine, kjer napredujete od osnovnega nivoja do ravni maternega govorca. Vsi tečaji nemščine potekajo po govorni metodi.

 • Tečaj splošne nemščine: sporazumevanje v najpogostejših življenjskih situacijah za tiste, ki se nemško še niso učili. Primeren je tudi, če ste se nemško učili že pred časom in ste večino pozabili.
 • Tečaj nemščine – konverzacija zajema veliko pogovarjanja, širjenje besedišča … V ospredju sta pogovor v najpogostejših življenjskih situacijah. Prav tako tečaj nemškega jezika na višjih ravneh izvajajo naravni govorci nemščine.
 • Priljubljena je poslovna nemščina: razširite »poslovni« besedni zaklad in usvojite najpomembnejše veščine poslovnega komuniciranja. Nemščina je pomembna v poslovnem svetu, zato je napredno znanje zaželeno že v skoraj vseh podjetjih.
 • Pripravljalni tečaj za mednarodne izpite: podrobneje spoznate vsebino izpita. Tečajniki se najpogosteje odločajo za izpit Goethe-Zertifikat B2 ali Goethe-Zertifikat C1.
 • Specializirane delavnice in tečaji: natrenirate izključno vnaprej izbrane govorne situacije.
 • E-učenje – ko ni časa za tečaj v živo: e-učenje nemščine je idealna rešitev. Omogoča namreč učenje jezikov tudi tedaj, ko zaradi obveznosti in nepredvidljivih urnikov ne moremo na tečaj v vnaprej določenem času.

Tečaj nemškega jezika za otroke in dijake

Nemščina je lahko trd oreh, a le, če se učenja lotite na napačen način. Z učenjem spreganja in sklanjanja na pamet boste le počasi napredovali. Poleg tega se vam tako učenje lahko zameri. Pravi ključ do napredka je v tem, da na zabaven in sproščen način prek pogovora spoznate ne le nemški jezik, temveč tudi nemško kulturo. Slednje pa je izjemnega pomena tudi takrat, ko se nemščino začnejo učiti otroci.

 • Nemščina za malčke: prek pravljic, igre in prijetnih aktivnosti otroci vzljubijo nemščino.
 • Nemščina za osnovnošolce po govorni metodi Lingula Kids: z zanimivimi vsebinami spodbudimo otroško radovednost in motivacijo za učenje tega jezika. 
 • Nemščina za dijake: v redni šoli manjka pogovora in to dijaki nadoknadijo na tečaju v Linguli. Enkrat na teden, nemščina prek pogovora, pomoč pri konkretnih težavah, s katerimi se dijaki srečujejo v šoli. Rezultat ob koncu leta je boljša ocena, večja motivacija za učenje in odkritje, da je nemščina prav fajn 🙂
 • Nemščina – priprava na maturo: za dober rezultat na maturi sta potrebna dobro znanje nemščine in samozavest. Ne da se ju usvojiti čez noč, je pravočasna priprava na maturo zlata vredna.

Izberite šolo, kjer boste svoj čas dobro izkoristili 

Ponudbe za tečaj nemščine je veliko, zato izberite jezikovno šolo, kjer boste glavni govorec vi. Zagotovo si ne želite poslušanja o nemščini, učenja slovnične teorije, reševanja pisnih vaj na tečaju …

V Linguli vam z izvirno govorno metodo Lingula – Your Licence to Speak™ jamčimo, da boste hitro pridobili samozavest pri pogovoru v tujem jeziku. Lingulini izkušeni učitelji so zagnani in strokovni ter pripravijo intenziven pouk. Predvsem pa vas znajo spodbuditi h govoru. Kmalu boste tudi sami opazili, da vložen trud prinaša dober rezultat in da postajate suveren govorec.

Velika izbira terminov

Če vam je nemški jezik izziv in bi radi osvežili in nadgradili svoje znanje, je zagotovo najboljša izbira tečaj nemščine. V jezikovni šoli Lingula pa vam omogočamo številne možnosti, kako izboljšati svoje znanje.

Zaradi velikega povpraševanja vam nudimo široko izbiro terminov tako v dopoldanskih, popoldanskih kot tudi večernih urah. Prav tako lahko izbirate med različnimi ravnmi in načini izvajanja tečajev – v živo, iz oči v oči ali na daljavo, torej v udobju lastnega doma.

Individualni tečaj nemščine

Tečajniki lahko izbirajo med skupinskimi ali individualnimi tečaji. Vam bolj leži govorno izražanje, mogoče pisno ali bralno razumevanje? Razumete nemškega sogovorca, vendar ne najdete pravih besed, ko mu želite odgovoriti?

Na individualnem tečaju se bomo z izbiro tečajnih vsebin povsem prilagodili vašim potrebam. Tako vam omogočimo najhitrejšo pot do odličnega znanja nemščine.

 • Največja prednost je popolna prilagodljivost tečajniku, saj je začetek mogoč kadarkoli, po dogovoru.
 • Tudi termin tečaja prilagodimo željam udeleženca.
 • Program pripravimo po meri in ga prilagajamo potrebam udeleženca.

Tečaj nemščine po meri v podjetju

Poleg začetnih in nadaljevalnih tečajev v Linguli organiziramo tudi poslovne tečaje. Tu se posvetimo predvsem strokovnemu besedišču in poslovnemu sporazumevanju. Z Lingulo se tako naučite tujega jezika, ki ga potrebujete pri delu. Razumemo posel in potrebe naših strank. Zato programi za podjetja omogočajo obvladovanje jezika za konkretne situacije. Teme so zanimive. Naučite se, kako:

 • pravilno napišemo poslovni dopis ali e-sporočilo.
 • Učinkovito pripravimo poslovno predstavitev.
 • Vodimo poslovni sestanek v nemščini.
 • Se sproščeno pogovarjamo na poslovnem kosilu.

Spoznali pa boste tudi, katere so najpogostejše napake v poslovni nemščini, da se jim boste lahko sami v prihodnje izognili.

Usposobljeni učitelji, ki znajo motivirati

Da boste nemščino usvojili hitro in učinkovito, bodo poskrbeli odlični Lingulini učitelji. Nikoli vam ne pustijo spati in za vsako učno uro pripravijo zanimive teme. S pomočjo usposobljenih profesorjev, ki znajo motivirati, boste zagotovo prebudili govorca v sebi.

Lingula se lahko pohvali z več kot 15 tisoč zadovoljnimi tečajniki. Vsi so si s pomočjo uigrane ekipe učiteljev že uspešno razvezali jezik. Zato nikar ne oklevajte, temveč se tudi sami podajte na pot do večjezičnosti.

Umestitveni pogovor za pravi tečaj nemščine

Če ste še vedno v dvomu glede svojega znanja in ne veste, kako bi izbrali pravi tečaj nemščine, vas vabimo na brezplačen umestitveni pogovor. Pogovorili se boste z učiteljico nemščine, si ogledali učno gradivo in se seznanili z načinom poučevanja. Glede na vaše znanje, želje in jezikovni cilj nato po pogovoru skupaj izberemo najustreznejši program in urnik tečaja.

Če se nemško še niste učili, svetovalni pogovor ni potreben, prava izbira bo začetni tečaj nemščine.