Nemščina – vaje v nemškem jeziku

Vaje nemščina – za hitro osvežitev znanja

Lingula-ucenje-nemscine-vaje2Nemško po zadnjih ocenah v svetu govori med 175 in 200 milijonov ljudi, v Evropi pa sodi nemščina v sam vrh najbolj razširjenih jezikov. Tudi v Sloveniji je bila vedno med najbolj priljubljenimi jeziki za učenje. Zato ni čudno, da tudi tečaje nemščine obiskuje vse več ljudi.

Nemški jezik je za marsikoga zahteven za učenje. Predvsem členi, ki jih je treba postaviti pred samostalnike, številnim delajo preglavice. Z vajami za ponovitev nemške slovnice in poznavanjem najpogostejših napak, ki jih Slovenci delamo pri govorjenju in pisanju v nemškem jeziku, pa lahko korak za korakom samostojno izboljšate svoje znanje nemščine.

Z vajami do boljšega znanja nemščine

Nemščina – vaje je spletna stran, kjer lahko rešujete interaktivne vaje, ki so najboljši način za nadgrajevanje in izboljševanje znanja tujega jezika. Na tej strani najdete najpogostejše napake, ki jih delamo nematerni govorci nemščine. Za tiste, ki se radi učite samostojno, smo pripravili nekaj kratkih razlag najpomembnejših poglavij nemške slovnice v slovenščini. Prav tako smo vas spomnili na napačno rabo besed, ki se lahko zgodi pri uporabi nemškega jezika.

Na spletni strani vam nemške slovnice žal ne moremo razložiti tako kot na jezikovnem tečaju v Linguli. Tu učenje poteka »neopazno«, prek kartončkov in ob pomoči številnih vprašanj oziroma pogovora. Kljub temu bo vaša nemščina boljša z vsako rešeno vajo. S tem boste tudi vi postali bolj samozavestni in suvereni v pogovoru z nemškim sogovornikom.

Nemščina – slovnica

Kdaj uporabimo »ostri s« (ß) oziroma »scharfes s« po nemško, kdaj navadni »s« in kdaj ga podvojimo? Kako pravilno povemo, da slika visi na steni? Rečemo, da je auf der Wand ali je an der Wand? Veste, kateri samostalniki so v nemščini v večini primerov moškega spola, kateri ženskega in kateri srednjega? V nemški slovnici obstaja nekaj praktičnih pravil za določitev spola, vendar je žal še vedno veliko tudi izjem. S pomočjo vaj pa boste najlažje usvojili vsa pravila ter se v nemščini počutili kot na domačem terenu.

Izboljšajte ali ponovite nemško slovnico in rešite nekaj vaj, kot so Perfektčleni v nemščiniodvisni stavki … Že pet minut reševanja nemških vaj na dan vam bo na dolgi rok zagotovo koristilo. Olajšalo vam bo tudi pot k boljšemu znanju in samozavestnejšemu izražanju v nemščini.

Nemščina – pogoste napake

Tako kot pri učenju drugih jezikov tudi pri učenju nemščine delamo napake. Poznate razliko med stavkoma »Petra ist eine Freundin von mir« in »Petra ist meine Freundin«? S prvo povedjo povemo, da je Petra moja prijateljica, z drugim stavkom pa želimo povedati, da je Petra več kot samo moja prijateljica, je namreč tudi moje dekle. V nemščini moramo tako pri predstavljanju ljudi pazljivo izbirati besede, saj nas drugače lahko sogovornik razume povsem narobe.

Veste, v čem se razlikuje raba glagolov liegen in legen ali kdaj je prav parken in kdaj parkieren? Najpogostejše napake v nemščini je dobro poznati, saj jih tako lažje odpravimo. Da bi vam olajšali učenje nemščine, smo zbrali nekaj najpogostejših napak, ki jih delamo Slovenci in drugi, na primer kennen, wissen ali könnenparken ali parkieren, verlieren, sich verlaufen ali sich verfahren … Vaje z najpogostejšimi napakami vam bodo v veliko pomoč tudi pri učenju doma, kar pomeni, da lahko svoje znanje nemščine utrjujete in nadgradite kar v udobju lastnega doma. Če pa obiskujete tečaj nemščine v Linguli, vam izkušene učiteljice prek pogovora omogočijo, da na preprost način usvojite finese nemškega jezika.

Zakaj vaje nemščina na spletu?

e-učenje nemščineStari rek Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo še kako drži, čeprav se tega morda pogosto ne zavedamo. Za odlično znanje nemščine je tako v prvi vrsti pomembna predvsem aktivna raba jezika in utrjevanje znanja na praktičnih primerih. Pisne vaje in interaktivne vaje s spleta so tako odličen način, da si zapomnite novo strukturo. Tečaj nemščine v Linguli je namenjen pogovoru, pisne vaje pa tečajniki rešujejo doma. Za reševanje pisnih vaj namreč nima smisla sedeti na tečaju.

Če se želite znebiti strahu pred nemškim jezikom, je tako reševanje zadostnega števila vaj najboljša izbira. Dobro znanje nemščine vam bo koristilo v zasebnem in poslovnem življenju. Za odlično znanje nemščine pa potrebujete nenehno vajo. Jezik je namreč kot mišica, ki jo z redno vadbo spravimo v vedno boljšo formo. Tudi če boste rešili le po eno vajo iz posameznega vsebinskega sklopa na dan, boste sčasoma pozabili na strah pred nemščino. Zato nikar ne oklevajte, temveč se s pomočjo brezplačnih vaj kar se da hitro podajte na pot do večjezičnosti!

Ne pozabite na pogovor v nemščini

Ne gre pa brez najpomembnejšega – pogovora v nemškem jeziku, praktične uporabe jezika. Če za pogovor ni priložnosti, vam ne preostane drugega, kot da svojo jezikovno kondicijo ohranjate z udeležbo na tečajih nemščine, poslušanjem nemških oddaj, branjem revij, knjig …

Jezikovni tečaji v Linguli potekajo na različnih ravneh in po različnih programih, vselej pa je na prvo mesto postavljen (po)govor, saj tako najlažje in najhitreje dosežete raven suverenega in samozavestnega sporazumevanja. Lingulini tečajniki zato govorijo kar 80 odstotkov časa, saj le tako lahko zagotovimo, da se bodo kar se da hitro znebili strahu pred govorjenjem v nemščini. Poleg tega so Lingulini učitelji izkušeni profesorji jezika in materni govorci, ki udeležence tečaja spodbujajo pri učenju in jim jezik predstavijo na sproščen ter hkrati dinamičen način.

Za vsakogar pravi tečaj

V jezikovni šoli Lingula se lahko učite nemško na različnih jezikovnih tečajih. Preden se odločite, kateri jezikovni tečaj je prava izbira za vas, pa razmislite o več dejavnikih. Se boste s tujim jezikom srečali prvič ali ste se z njim morda pred leti že seznanili, a veliko večino pozabili? Prav tako je ključnega pomena razlog, ki tiči za vašo željo po nadgradnji svojega znanja. Če želite obvladati poslovno nemščino, se boste učenja verjetno lotili drugače, kot če bi jezik radi usvojili zaradi potovanj in spoznavanja tujih kultur.

Na hitro lahko svoje znanje nemščine obnovite na mini osvežitvenih tečajih nemščine; tisti, ki nimate časa za obiskovanje tečaja v živo, pa se lahko odločite za učenje na daljavo. V Linguli smo tako tudi za izgovor, da nimate časa ali ne najdete pravega termina, našli pravo rešitev, saj za tiste, ki vam klasičen jezikovni tečaj ne ustreza in želite napredovati v lastnem tempu, organiziramo tudi e-učenje nemščine.

Svetovanje za pravi tečaj

Če še vedno niste prepričani, kateri tečaj bi bil pravi za vas, pa se lahko dogovorite tudi za brezplačni umestitveni pogovor, kjer boste z izkušeno profesorico izbrali pravi tečaj, ki vam bo resnično pisan na kožo.