Nemščina – vaje

Vaje nemščina – za hitro osvežitev znanja

odprt slovar

Z vajami za ponovitev nemške slovnice lahko korak za korakom sami izboljšate svoje znanje nemščine. Na spletni strani vam nemške slovnice žal ne moremo razložiti tako kot na jezikovnem tečaju v Linguli, kjer to poteka »neopazno«, prek kartončkov in ob pomoči številnih vprašanj oziroma pogovora.

Nemščina – vaje je spletna stran, kjer lahko najdete najpogostejše napake, ki jih delamo govorci nemščine. Za tiste, ki se radi učite samostojno, smo pripravili nekaj kratkih razlag najpomembnejših poglavij nemške slovnice v slovenščini in vas spomnili na pogoste napake, ki jih delamo v nemščini:

Nemščina – slovnica

Izboljšajte ali ponovite slovnico v nemškem jeziku in rešite nekaj vaj, kot so Perfektčleni v nemščini, odvisni stavki

Nemščina – pogoste napake

Da bo vaše učenje nemščine še lažje, smo zbrali tudi nekaj najpogostejših napak, ki jih delamo v nemškem jeziku, na primer  kennen, wissen ali können, parken ali parkieren, verlieren, sich verlaufen ali sich verfahren …

Zakaj vaje nemščina na spletu?

Pisne vaje in interaktivne vaje s spleta so odličen način, da si zapomnite novo strukturo. Tečaj nemščine v Linguli je namenjen pogovoru, pisne vaje pa rešujete tečajniki doma. Za reševanje pisnih vaj namreč ne potrebujete jezikovnega tečaja.

Ne pozabite na pogovor v nemščini

Ne gre pa brez najpomembnejšega – pogovora v nemškem jeziku, praktične uporabe jezika. Če za pogovor ni priložnosti, vam ne preostane drugega kot da svojo jezikovno kondicijo ohranjate z udeležbo na tečajih nemščine, poslušanjem nemških oddaj, branjem revij, knjig … Na hitro lahko svoje znanje nemščine obnovite na mini osvežitvenih tečajih nemščine; tisti, ki nimate časa za obiskovanje tečaja v živo, pa se lahko odločite za e-učenje nemščine.