Nemščina – slovnica

“Samo malo bi moral osvežiti svoje znanje nemškega jezika na čisto kratkem tečaju nemščine ali narediti nekaj vaj za nemščino …”
abecedaTo so stavki, ki jih v Linguli pogosto slišimo na svetovalnem pogovoru oziroma ob vpisu na tečaj nemščine. Žal pa je učenje nemščine tako kot učenje drugih jezikov tek na dolge proge – nekaj, kar moramo obnavljati vedno znova in predvsem – uporabljati.

Za osvežitev pozabljenega znanja smo pripravili nekaj razlag najpogostejših slovničnih poglavij v nemščini. Nemščina – vaje, ki jih delamo redno, nam lahko dajo potrebno samozavest pri izražanju.

Tečaj nemščine v Linguli je sicer izrazito komunikativno naravnan; veliko je sproščenega pogovora, h kateremu vas spodbujamo s kartončki, kratkimi filmčki … Učenje nemščine v Linguli je proces pridobivanja znanja in veščin, ki jih bomo lahko takoj uporabili pri svojem delu ali v prostem času.

Nemščina – vaje: prav je, da ponovite in utrdite slovnico, a ob tem nikar ne pozabite: učenje nemščine nikakor ni le učenje in »dril« slovnice. Slovnico se vedno učite v stavkih – tako si boste zapomnili slovnično obliko in besedno zvezo oziroma stavek.