Nemščina – pogoste napake

tečaj nemščine - pogoste napake

Nemščina je bila v Sloveniji vedno priljubljen jezik za učenje. Porast tečajev nemščine pripisujemo med drugim tudi bližini Avstrije in Nemčije, znanje nemščine pa se vedno pogosteje zahteva tudi na delovnem mestu. A tako kot pri učenju drugih jezikov tudi pri učenju nemščine delamo napake, zato smo za vas pripravili rubriko Nemščina – pogoste napake.

 

Napake v nemščini

Mnogo tečajnikov se sprašuje, zakaj se napake dogajajo samo njim. V Linguli jih vedno potolažimo, da so napake nekaj naravnega in jih delamo vsi, poleg tega pa so pomemben del učenja jezika, saj se iz njih učimo. Če poznamo najpogostejše napake, se jim laže izognemo, zato smo pripravili mini vodnik po najpogostejših napakah v nemščini.

Pogoste napake v nemščini

Vabimo vas, da si preberete, katere slovnične napake delamo najpogosteje, se naučite razlike med glagoli, kot so kennen, wissen in können, in spoznate lažne prijatelje v nemščini. Pri učenju nemščine vam bo pomagal tudi članek o rabi predlogov. Svoje znanje nemščine lahko nadgradite tudi z vajami za nemščino, ki smo jih pripravili v rubriki Nemščina – slovnica.