Učenje nemščine

Učenje nemščine – koristi pri sklepanju poslanasveti za učenje

Nemci praviloma dobro govorijo angleško, zato ne moremo reči, da posla ne boste sklenili (ein Geschäft abschließen), če ne znate nemško in se učenja nemščine tudi ne nameravate lotiti ali da vas kot zgolj angleško govorečega popotnika ne bodo sprejeli gostoljubno in prijazno.

Pogosto pa je prav znanje nemščine tisti jeziček na tehtnici (das Zünglein an der Waage), ki bo v neformalnem pogovoru po sklenjenem poslu »otoplilo« vašega poslovnega partnerja (Geschäftspartner) in vam omogočilo ustvariti sproščen odnos in naklonjenost.

Znanje nemščine in poznavanje nemške kulture sta zagotovo eden od pogojev (Voraussetzung) za uspešno sodelovanje, zato je učenje nemščine dobra odločitev (eine gute Entscheidung).

Zakaj učenje nemščine?

Znanje nemščine vam omogoča

  • suvereno komunikacijo: nemški jezik je najbolj razširjen materni jezik v Evropski uniji
  • poslovno uspešnost: pri sklepanju poslov je znanje nemščine zagotovo prednost, ki prepreči marsikateri nesporazum in odpre mnogo vrat
  • boljše možnosti za zaposlitev tako v Sloveniji kot tudi v kateri od nemško govorečih držav;
  • spoznavanje bogate kulture
  • sproščena potovanja v nemško govoreče dežele; občutek odprtosti, da se lahko pogovarjate z “domačini” v nemščini

V Linguli bo učenje nemščine zagotovo prijetno, napredek (Fortschritt) pa hiter. Govorili boste od prve ure dalje. Uigrana ekipa učiteljev vas zna motivirati in pripravi učinkovit ter zabaven jezikovni trening.

Čas je za akcijo – kateri tečaj nemščine bi bil za vas najprimernejši?

Če ne veste, kateri jezikovni tečaj bi bil za vas najprimernejši, nas pokličite na 01 541 00 33 oz. 040 544 544 ali pa nam pišite na e-naslov info@lingula.si. Dogovorili se bomo za brezplačen svetovalni pogovor in skupaj izbrali najustreznejši program ter urnik jezikovnega tečaja.

Kako znanje nemščine vpliva na naše življenje?

Z znanjem nemščine lahko ne samo povečate možnosti, da boste prav vi tisti srečni kandidat, ki bo dobil službo, temveč si izpogajate tudi višjo plačo. Preberite več.

 

Nemščina in nenavadne nemške žaljivke

Erbsenzähler pomeni nekoga, ki prešteva grah, v prenesenem pomenu pa s tem izrazom označimo nekoga, ki se pretirano posveča malenkostim. Preberite več.

 

Nemščina in obisk lekarne

Pripravili smo tabelo z izrazi, ki vam bodo morda prišli prav ob obisku lekarne. Farmacevt vas bo vprašal: Wie kann ich Ihnen helfen? (Kako vam lahko pomagam?) Preberite več.

 

Novoletna voščila v nemščini

Zbrali smo nekaj najpogostejših kratkih in malce daljših voščil prijateljem in poslovnim partnerjem. Preberite več.

 

Razgovor za službo v nemščini – najpogostejša vprašanja

Predvidimo lahko, katera vprašanja nam bodo kadrovniki zastavili, in si sami ali s pomočjo mini jezikovne delavnice ali individualnih ur pripravimo dobre odgovore. Preberite več.

 

S petjem do znanja nemščine

Ob poslušanju nemške glasbe pa lahko ujamete veliko fraz in modernih izrazov, ki jih uporablja današnja mladina. Tako se boste z naravnimi govorci še laže ujeli. Preberite več.

 

Stara in nova pravopisna pravila

Ker pa je še vedno mnogo uporabnikov nemščine, ki poznamo stari zapis izpred leta 1996, predstavljamo nekaj novih pravil. Preberite več.

 

Učenje nemščine z branjem

Pri branju ne prevajajte, s slovarjem si pomagajte le, ko vam neznana beseda preprečuje razumevanje celotnega besedila. Preberite več.

 

Učitelj, ki motivira

K suverenemu pogovoru v nemščini vas lahko učinkovito »pripravi« dober učitelj jezika ali za poučevanje odraslih usposobljen izvirni govorec. Preberite več.

 

Vam nemščina zavozla jezik? Preverite!

Kako gibčen je vaš jezik? Vam stavek Zweiundzwanzig schwarze Schwalben zwitscherten zwischen Schweiz und Schwaben dela preglavice? Preberite več.

Dnevnik tečajnice

Preberite si, kako naporni so tečaji nemščine, kakšen napredek lahko pričakujete po koncu tečaja in koliko dela učenju jezikov namenimo med poletjem. Preberite več.