Nemščina – zanimivosti

Veliko ljudi se za učenje nemščine odloči iz praktičnih razlogov – nemško govoreče države so blizu, Nemčija je najpomembnejša trgovinska partnerica Slovenije … V rubriki Nemščina – zanimivosti boste izvedeli, da Nemčija ponuja še mnogo več.

Allianz Arena

Allianz Arena – eden najbolj modernih stadionov na svetu (Avtor: Miaers)

Če se odpravljate v Berlin, vam bo morda prav prišel članek o njegovih znamenitostih, medtem ko je odlična ideja za družinski obisk Legolanda in Salzburga. V rubriki Nemščina – zanimivosti prav tako ne gre brez omembe nemškega piva, klobas, avtomobilov, pa tudi nemških umetnikov. Nemške besede, ki se vlečejo kot jara kača, so sicer stalnica nemškega jezika, toda najdaljša ima kar 79 črk! Marsikateri izmed člankov v rubriki Nemščina zanimivosti pa bo v pomoč tudi tistim, ki z nemško govorečimi deželami poslovno sodelujejo.

V Linguli se zavedamo, da je učenje nemščine povezano tudi s spoznavanjem dežele. Na tak način so zasnovani tudi naši tečaji nemščine, kjer se nemškega jezika učite z izkušenimi profesorji jezika in izvirnimi govorci.

Nemščina

Vedno znova se srečujemo s trditvami, da je nemški jezik trd in zahteven za učenje. Zaradi člena, ki jih je potrebno postaviti pred samostalnik, nato pa še uporabiti v pravilnem sklonu, je učenje nemščine morda res zahtevnejše od denimo učenja italijanščine ali španščine. Preberite več.

 

O Nemčiji

Nemčija je dežela, kjer lahko preizkusimo svoje znanje nemščine, obiščemo jezikovni tečaj, si ogledamo znamenitosti ali preprosto začutimo utrip prebivalcev. Preberite več.

 

Nemška mesta

Malo mest je v zadnjih letih doživelo toliko sprememb kot Berlin, ki mu pravijo tudi najbolj nenemško mesto in mesto, kjer se oblikuje duh časa (Zeitgeist). Preberite več tudi o drugih nemških mestih.

 

O Nemcih

Ste vedeli, da Nemce daje Ostalgie, da so izumili aspirin ali da je bil najbolj ekscentrični nemški vladar bavarski kralj Ludvik II., ki so ga imenovali tudi labodji ali pravljični kralj? Preberite več o Nemcih.

 

Nemška kulinarika

Klobasa, krompir in kislo zelje! »Sveta trojica« je nepogrešljiv del nemške kuhinje in vsekakor jo velja preizkusiti. Vendar je nemška kulinarika tudi vse kaj drugega. Preberite več.

 

Nemška kultura in tradicija

Čeprav za Nemce pogosto pravijo, da so po duši inženirji, so prav toliko tudi umetniki. Nemčija skozi zgodovino ni zaman prepoznana kot dežela pesnikov in mislecev (Das Land der Dichter und Denker). Preberite več.