Nemščina – zanimivosti

Veliko ljudi se za tečaj nemščine odloči iz praktičnih razlogov – nemško govoreče države so blizu, Nemčija je najpomembnejša trgovinska partnerica Slovenije … V rubriki Nemščina – zanimivosti boste izvedeli, da Nemčija ponuja še mnogo več. Zbrali smo zanimivosti o nemščini, Nemcih, Nemčiji, nemških mestih, nemški kulinariki in nemška kulturi in tradiciji.

Če se odpravljate v Berlin, vam bo morda prav prišel članek o njegovih znamenitostih, medtem ko je odlična ideja za družinski obisk Legolanda in Salzburga. V rubriki Nemščina – zanimivosti prav tako ne gre brez omembe nemškega piva, klobas, avtomobilov, pa tudi nemških umetnikov. Nemške besede, ki se vlečejo kot jara kača, so sicer stalnica nemškega jezika, toda najdaljša ima kar 79 črk! Marsikateri izmed člankov v rubriki Nemščina zanimivosti pa bo v pomoč tudi tistim, ki z nemško govorečimi deželami poslovno sodelujejo.

Nemščina v Linguli je povezana tudi s spoznavanjem dežele, nemškega jezika pa se učite z izkušenimi profesorji jezika in izvirnimi govorci. Nemščina je praktičen jezik, znanje nemščine pa do uspeha pomaga marsikomu.

Preberite več: