E-učenje nemščine

Kako se lahko učinkovito naučite nemščine, čeprav nimate časa za obiskovanje tečaja v živo?

Mnogi se nemško naučijo, čeprav nimajo časa za obiskovanje tečaja na točno določen dan ob točno določenem času. To jim uspeva s pomočjo e-tečaja, ki je namenjen ravno tistim, ki imate nepredvidljive službene ali osebne obveznosti ter klasični jezikovni tečaj težko obiskujete. E-tečaj nemščine je idealna rešitev – »obiskujete« ga lahko kjerkoli in kadarkoli.

Z e-tečaji lahko nemško trenirate takrat, ko vam ustreza – pozno zvečer, zgodaj zjutraj,…

Z e-tečaji izgovor na pomanjkanje časa za učenje nemščine odpade

Morda vaša služba vključuje veliko potovanj in ste pogosto odsotni, zato bi na klasičnem tečaju preveč manjkali. Ste mlada mamica in si želite naučiti nemško, čeprav vam obveznosti dopuščajo, da lahko učenju nemščine namenite le nekaj minut dnevno? Nepredvidljiv urnik na fakulteti prav tako mnogim študentom onemogoča obiskovanje tečaja v živo.

Pri e-učenju pomanjkanje časa ni težava, saj lahko e-tečaj »obiskujete« kjerkoli in kadarkoli.

Začnete, ko dobite uporabniško ime in geslo

Z e-učenjem nemščine lahko začnete kadarkoli. Največje prednosti e-učenja so namreč

 • velika fleksibilnost, ki omogoča, da začnete z učenjem takoj po nakupu e-tečaja
 • učenje v terminu po želji, zato e-tečaj uporabljate takrat, ko najlažje najdete čas in
 • učenje v lastnem tempu, saj vam ni treba slediti posebnemu učnemu programu in lahko snov usvajate tako hitro, kakor želite.

Zamenjajte raven ali jezik učenja

Ste že dovolj osvežili nemščino in bi se radi preizkusili v katerem drugem jeziku?

e-učenje nemščine

 • Začetnikom omogočamo e-učenje v kar 24 tujih jezikih, kot so angleščina, italijanščina, francoščina, španščina, ruščina, portugalščina, nizozemščina, grščina, japonščina, korejščina in kitajščina.
 • Če je vaše znanje nemščine na ravni od vključno B1 naprej, vam priporočamo nadaljevalni e-tečaj. Poleg nemščine se lahko učite tudi angleščino, italijanščino, španščino in francoščino. Pri angleščini lahko izbirate med britansko ali ameriško različico, pri španščini pa med španščino, ki jo govorijo v Španiji, ali španščino v Latinski Ameriki.
E- tečaj nemščine traja 12 mesecev, v tem času pa lahko zamenjate tako raven učenja kot tudi jezik. V enem letu lahko nemščino trenirate neomejeno in izbirate med raznolikimi vsebinami, ki navdušijo še tako zahtevne tečajnike.

Učite se lahko splošni, poslovni ali strokovni jezik

E-tečaj ponuja mnoge praktične vsakodnevne splošne teme in poslovni jezik. Izbirate pa lahko tudi med številnimi strokovnimi temami. V programu lahko preživite neomejeno število ur, zato se lahko vsaki temi dodobra posvetite.

Raje napredujte sami ali s pomočjo učitelja?

Glede na svoje želje, učne navade in cilje izberite eno od dveh oblik e-učenja:

 • E-tečaj SAMOUK (Self Study): priporočamo tistim, ki so najbolj vztrajni in organizirani. Nemško se namreč učite samostojno, brez kakršne koli pomoči učitelja.
 • E-tečaj TRENER, preverjeno najuspešnejša kombinacija učenja, pa združuje e-učenje in tečaj z učiteljem. Tu se lahko odločite za tečaj v živo ali na daljavo. Blended Learning vas spodbuja k hitremu napredku. Snov predelate sami, učitelj pa vam nudi dodatno razlago, vaje in primere.
Lingulini izkušeni učitelji vas bodo motivirali in spodbudili k samostojnemu učenju.

100 % mobilno učenje

 • Mobilna aplikacija vam omogoča preprost dostop do vseh svojih vsebin ter začetnih in končnih testov. Nastavite si lahko tudi cilje in spremljate svoje napredek.
 • Mobilna aplikacija in dostop preko spletnega brskalnika sta popolnoma usklajena. Zato lahko svojemu napredku sledite tako v spletni kot tudi mobilni aplikaciji.
 • Z najsodobnejšim e-tečajem lahko do vsebin nadaljevalnega e-tečaja dostopate tudi takrat, ko nimate na voljo internetne povezave.

E-tečaj je uporabniku prijazen

Cilj e-tečaja je preprosta uporaba, zato lahko vsebine izbirate poljubno. Že rešene vaje pa pregledate ponovno. Lahko si tudi izvozite avdio posnetke in jih poslušate v avtu. Tako se lahko učite tudi na poti.

Kaj potrebujem za e-učenje?

Za dostop potrebujete le internetno povezavo in slušalke z mikrofonom.

Učenje nemščine – v nemščini

S preverjeno metodo učenja se kar potopite v tuji jezik. Učite se ga namreč v jeziku, ki ste ga izbrali za uporabniški vmesnik. Če boste izbrali nemščino, boste tako tudi razlago dobili v nemščini in se tako z jezikom še bolj obkrožili. Navodila v programu so na voljo v različnih tujih jezikih (ne v slovenščini); poleg nemščine lahko izbirate še med španščino, angleščino, francoščino, italijanščino in nekaterimi bolj eksotičnimi jeziki.

E-tečaj za osnove jezika

 • Začetni e-tečaj je namenjen tistim, ki se nemško še niso učili. Zato je zasnovan tako, da karseda olajša učenje. Začne se s povezovanjem slik in besed, kar omogoča intuitivno učenje osnov jezika na preprost način. Napredujete skoraj neopazno, saj program dodaja vsebine in stopnjuje težavnost.
 • Ponavljanje aktivnosti spodbuja lažje pomnjenje, takojšnja povratna informacija o pravilnosti vaše izgovarjave pa je temelj za hitrejši napredek pri govoru.

Postopen napredek

Na e-tečaju za začetnike se sprva naučite osnov nemščine, ki jih boste lahko uporabili na potovanju v nemško govoreče države. Po zaključku drugega dela boste lahko spraševali za smer, samostojno naročali jedi in pijačo v restavraciji in podobno. Po tretjem koraku se boste znali pogovarjati o temah iz vsakodnevnega življenja. Predstavili boste svoj poklic in interese, kar boste v četrti fazi nadgradili s kompleksnejšimi pogovori.

E-učenje nemščine za osvežitev znanja

Nadaljevalni e-tečaj je prava izbira, če bi radi nadgradili ali osvežili svoje znanje nemščine. Enoletni e-tečaj priporočamo tistim, ki imajo dobre osnove nemščine, a jim obveznosti ne omogočajo, da bi tečaj obiskovali v vnaprej določenem terminu.

Izpopolnjen program omogoča hiter napredek

Z nadaljevalnim e-tečajem boste izgovarjavo pilili s pomočjo najsodobnejšega sistema za prepoznavanje govora (Speech Recognition System). Poudarek je namreč na govoru, zato je e-tečaj usmerjen v praktične vaje, ki omogočajo sporazumevanje v najpogostejših vsakodnevnih in poslovnih situacijah.

Jezikovne stopnje e-tečaja (A1–C1) so skladne z lestvico CEFR, ki je skupni evropski referenčni okvirom za jezike.

E-učenje za podjetja?

Za e-učenje se odločajo tudi mnoga podjetja, saj gre za učinkovit način izobraževanja. S pomočjo e-učenja bodo vaši sodelavci prejeli potrebno znanje za uspešno komunikacijo v nemščini:

 • Podjetja imajo v primerjavi s klasičnimi tečaji nižje stroške.
 • Strokovne teme omogočajo takojšnjo uporabnost v praksi.
 • Delodajalci imajo pregled nad napredkom zaposlenim.
 • Neomejeno število ur v programu zaposlenim nudi potrebno fleksibilnost.

Zakaj e-učenje nemščine

Nemščina je uradni jezik poleg Nemčije na primer v Avstriji, Belgiji, Švici, Luksemburgu in delih Italije. In zato vam bo znanje nemščine omogočilo sproščen pogovor z domačini mnogih evropskih držav. Je drugi najpogosteje govorjen jezik v Evropski Uniji, takoj za angleščino, zato vam bo znanje nemščine odprlo tudi mnoga vrata v poslovnem svetu.

Izberite najsodobnejši e-tečaj nemščine, ki je prejel več prestižnih nagrad.

Pogovorite se o e-tečaju

Pišite nam. Pogovorili se bomo, kako lahko najhitreje in najbolj kakovostno izboljšate svoje znanje nemščine. Svoja vprašanja v zvezi z e-tečaji pošljite na nina@lingula.si in z veseljem vam bom odgovorila.