Učinkovito učenje nemščine z branjem

Učenje nemščine lahko dopolnite z branjem. Kaj pa lahko pri učenju jezika pridobite z branjem različnih besedil?

Branje in nove besede

Ko berete, se srečate z novimi besedami, katerih pomen razberete iz konteksta. Že znane besede in slovnične oblike vidite v naravnem kontekstu in jih znate lažje uporabiti tudi sami. Poleg tega pa spoznate zgradbo besedil in veznike za povezovanje delov ter s tem izboljšate svoje pisno izražanje.

Zakaj je branje tako učinkovito?

Branje je učinkovito, saj lahko berete v tempu, ki ustreza vašemu znanju in trenutnemu počutju. Lahko tudi izberete vsebino, ki vam je zanimiva in hkrati bogati vaš besedni zaklad.

5 nasvetov za učenje jezika z branjem

  1. izberite primerno jezikovno zahtevnost besedila, ki ne vsebuje več kot pet novih besed na stran.
  2. Poskusite ugotoviti pomen novih besed iz konteksta, preden jih poiščete v slovarju.
  3. Ne trudite se razumeti vsake besede, pomembno je, da razumete celotno sporočilo ali zgodbo.
  4. Pri branju ne prevajajte, s slovarjem si pomagajte le, ko vam neznana beseda preprečuje razumevanje celotnega besedila.
  5. Vsak dan preberite vsaj eno kratko zgodbo ali članek. Če boste brali vsak dan 15 minut, bo rezultat veliko boljši, kot če bi brali dve uri enkrat na teden

Kaj brati za učenje nemščine?

V jezikovnem centru Lingula si lahko tečajniki izposodijo knjige v tujih jezikih, ki so zahtevnostno prilagojene različnim stopnjam znanja. Te knjige, ki so krajše in enostavnejše verzije znanih literarnih del, so enkraten način učenja jezika. Odlična ideja za branje so tudi revije, berite tisto, kar vas zanima. Moda, potovanja, avtomobili, trači, politika …

Vaše znanje nemščine se bo z branjem nedvomno izboljšalo, njegovo nadgraditev pa omogoča učenje nemščine v Linguli. Prijazni učitelji vas bodo motivirali, da boste nove nemške besede usvajali z veseljem. In ne samo to, s pridom jih boste tudi uporabljali pri pogovoru z nemško govorečimi prijatelji.

Imate vprašanja o učenju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.