S petjem do boljšega znanja nemščine

Ste se ob vožnji v avtu, tuširanju ali pospravljanju stanovanja že kdaj zalotili, da glasno prepevate? Ste kdaj pomisli, da se lahko ob tem tudi kaj naučite in dopolnite svoje učenje nemščine? Prepevanje pesmi v nemščini lahko pripomore k širitvi besednega zaklada in boljši izgovarjavi besed.

Učenje nemščine z glasbo

Zavrtite si pesem v nemščini, poiščite besedilo in si ga večkrat preberite. Lahko si ključne besede izbrišete in tako ob prepevanju trenirate, koliko besedila že znate. Kmalu boste sami odpeli celo pesem.

Glasba povezuje

Ob glasbi lahko spoznate nove ljudi, ki jih boste navdušili s prepevanjem v njihovem jeziku. Ko boste zapeli skupaj, boste kmalu razvili prijateljske vezi, vaše besedišče nemščine pa se bo ves čas dopolnjevalo ob spoznavanju nemške kulture.

Sleng

Slenga, ki ga uporabljajo izvirni govorci, se iz učbenikov ne boste veliko naučili. Ob poslušanju nemške glasbe pa lahko ujamete veliko fraz in modernih izrazov, ki jih uporablja današnja mladina. Tako se boste z naravnimi govorci še laže ujeli.

Pristen naglas

S poslušanjem nemške glasbe boste izboljšali izgovarjavo in omejili napačno naglaševanje. Poleg tega je veliko bolj zabavno večkrat poslušati pesem, ki nam je všeč, kot brati suhoparna besedila v učbeniku.

S slušalkami ali brez

Hitro slušalke v uho, da boste izpopolnili znanje nemščine ob glasbi, v kateri uživate! Večkrat si zapojte in presenečeni boste, koliko lažja bo komunikacija v nemščini. Naj bo glasba dopolnilo ob učenju nemščine.

Prisluhnite! Tanz au der Reihe ali Auf uns!

Vam je všeč tale uporniška pesem Tanz aus der Reihe (delaj po svoje, ne tako kot ostali) z veliko uporabnimi izrazi? Odlična je tudi pesem Andreasa Bouranija Auf uns.

Morda vas bosta pesmi motivirali, da se še vi odločite za učenje nemščine v Linguli. Na tečaju nemščine tečajniki občasno z veseljem prisluhnejo kaki udarni pesmi in jo tudi zapojejo.

Imate vprašanja o učenju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.