Učitelj nemščine, ki zna motivirati

Ste že imeli izkušnjo, da vas je na poslovnem ali specializiranem jezikovnem tečaju učil odličen strokovnjak, ki pa ni znal posredovati svojega znanja na enostaven in zabaven način ter vas pripraviti do pogovora v tujem jeziku ali motivirati za učenje nemščine?

Tečaj nemščine, ki bi ga najraje pozabili

Dolgočasen pouk, tečajniki rešujejo bolj ali manj uporabne vaje, idej za pogovor ni, v razredu je neprijeten občutek, sekunde moreče tišine … Izguba časa, denarja in volje za učenje nemškega jezika.

Učenje jezika je učenje veščin

Kaj takega se vam lahko zgodi, če želite jezikovni tečaj s specifičnega področja, pa vam šola obljubi, da bo učenje jezika prevzel strokovnjak s tega področja, ki bo poskrbel, da bo tečaj res dober. Bodite pozorni, kajti pri učenju jezika gre za učenje veščin in ne za to, da vam nekdo, ki je strokovnjak, v tujem jeziku razlaga strokovno vsebino. To poznate sami, ne znate pa na primer strokovnih bančnih izrazov suvereno uporabiti v pogovoru v tujem jeziku. K temu vas lahko učinkovito »pripravi« dober učitelj jezika ali za poučevanje odraslih usposobljen izvirni govorec.

Učenje nemščine z odličnimi predavatelji

Odločitev, katera metoda je najprimernejša za poučevanje odraslih, v Linguli ni prepuščena samo predavatelju. Izoblikovali smo standarde, ki se jih držimo vsi, ki poučujemo v Linguli. Smo uigrana skupina učiteljev, ki učimo s srcem in znamo motivirati udeležence tudi, ko gre za tečaj strokovnega jezika.

Učenje nemščine v Linguli poteka najpogosteje v skupini s 6 do 8 udeleženci, individualno ali v mini skupini. Čas je za akcijo: dogovorite se za brezplačen umestitveni pogovor z učiteljico nemščine. Svetovala vam bo, kateri tečaj nemščine je za vas najprimernejši glede na vaše želje. Kmalu boste lahko nemščino uporabljali suvereno in samozavestno.

Imate vprašanja o učenju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.