Učitelj nemščine, ki motivira

Učenje nemščine z odličnimi predavatelji

Ste že imeli izkušnjo, da vas je na poslovnem ali specializiranem jezikovnem tečaju učil odličen strokovnjak, ki pa vas ni znal motivirati in posredovati svojega znanja na enostaven in zabaven način ter vas pripraviti do pogovora v tujem jeziku?

Dolgočasen pouk, tečajniki rešujejo bolj ali manj uporabne vaje, idej za pogovor ni, v razredu je neprijeten občutek, sekunde moreče tišine … Izguba časa, denarja in volje za učenje nemškega jezika. Tečaj nemščine, ki bi ga najraje pozabili.

Kaj takega se vam lahko zgodi, če želite jezikovni tečaj s specifičnega področja, pa vam šola obljubi, da bo učenje jezika prevzel strokovnjak s tega področja, ki bo poskrbel, da bo tečaj res dober. Bodite pozorni, kajti pri učenju jezika gre za učenje veščin in ne za to, da vam nekdo, ki je strokovnjak, v tujem jeziku razlaga strokovno vsebino. To poznate sami, ne znate pa na primer strokovnih bančnih izrazov suvereno uporabiti v pogovoru v tujem jeziku. K temu vas lahko učinkovito »pripravi« dober učitelj jezika ali za poučevanje odraslih usposobljen izvirni govorec.skupinsko učenje jezika

Odločitev, katera metoda je najprimernejša za poučevanje odraslih, v Linguli ni prepuščena samo predavatelju. Izoblikovali smo standarde, ki se jih držimo vsi, ki poučujemo v Linguli. Smo uigrana skupina učiteljev, ki učimo s srcem in znamo motivirati udeležence tudi, ko gre za tečaj strokovnega jezika.

Tečaji nemščine potekajo najpogosteje v skupini s 6 do 8 udeleženci, individualno ali v mini skupini.