Dunajska Donava – več kot le reka

Tečaj nemščine je odlična priložnost za usvojitev nemškega jezika, ki vam bo polepšal kratkočasenje ob drugi najdaljši evropski reki,Donavi (Donau) na Dunaju. Donava teče skozi središče avstrijske prestolnice. Domačinom in turistom ponuja številne kotičke za oddih, druženje, rekreacijo …

Donavski otok (Donauinsel) – en otok, nešteto možnosti

21 kilometrov dolg otok je bil zgrajen kot zaščita pred poplavami (Hochwasser), zdaj pa je med najbolj priljubljenimi kotički za oddih na Dunaju (Naherholungsgebiet). Stalno preverjanje kakovosti vode omogoča kopanje in številne vodne športe (Wassersporte). Po Donavi se lahko zapeljete tudi s čolnom (Boot) ali jadrnico (Segelboot).

Donauinsel ponuja travnike (Wiesen), urejene plaže (Strände) za otroke, odrasle in nudiste, športna igrišča (Spielplätze), poti za kolesarje, rolkarje, tekače, prostore za piknike z žarom in številne lokale (Lokale) ter okrepčevalnice (Imbissstuben). Proti koncu junija se redno spremeni v prizorišče številnih prireditev (Veranstaltungsort) in koncertov (Konzerte). Na njem poteka Donauinselfest, največji brezplačni evropski glasbeni festival na prostem (Freiluft-Musikfestival). Vsako leto se ga udeleži približno tri milijone ljudi.

Stara Donava (die alte Donau) – dunajski dragulj

Najmlajši rečni rokav Donave na Dunaju je v začetku 18. stoletja postal glavni rečni tok, na katerem so v preteklosti delovali številni plavajoči mlini (Schiffsmühle). Danes je to mrtev rokav Donave, ki je namenjen kopanju, potapljanju, ribolovu in pozimi tudi drsanju. Obdaja ga eden največjih dunajskih parkov Donaupark, ki je bil med drugo svetovno vojno vojaško strelišče, danes pa je priljubljena športna in izletniška destinacija. Stara Donava je za domačine simbol preživljanja prostega časa (Freizeit).

Ali ste vedeli? Britanski časopis The Guardian je Donavski kanal razglasil za eno izmed desetih najlepših mestnih plaž (Stadtstrände) Evrope.

Donavski kanal (Donaukanal) – promenada s sončnim zahodom

Ob obisku avstrijske prestolnice ne smemo pozabiti na Donavski kanal, ki se vije skozi mestno jedro. Kanal je svoje ime, Donaukanal, dobil že v 17. stoletju, njegova današnja oblika pa je rezultat rečne regulacije med letoma 1870 in 1875. V nasprotju z Donavo, ki obdaja Donavski otok, je Donava v kanalu neprimerna za kopanje, ponuja pa vožnjo z izletniškimi ladjicami (Ausflugschiffe).

Zaradi sprehodov po promenadi in čudovitega sončnega zahoda je Donavski kanal priljubljeno poletno zbirališče (Treffpunkt) vseh generacij. Donava je obdana z restavracijami, bari z umetnimi peščenimi plažami in nočnimi lokali, ki poskrbijo za živahnost kanala.

Tečaj nemščine z izkušenimi učitelji

Če hrepenite po sproščenem raziskovanju Dunaja in uživanju ob Donavi brez jezikovnih ovir, je tečaj nemščine na jezikovni šoli Lingula prava izbira za pridobitev ustreznega znanja nemškega jezika in spoznavanje nemško govorečih mest.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.