Nemčija in obisk nacionalnih parkov

Tečaj nemščine je dobra priložnost, da poleg jezika spoznate tudi deželo samo. Nemčija ima veliko čudovitih nacionalnih parkov, ki jih vsako leto obišče množica turistov z vsega sveta. Parki so si geografsko tako različni, da skoraj vsak občudovalec (der Bewunderer) narave najde nekaj, kar mu je všeč.

Znameniti blatni pohodi (Wattwanderung)

Park Das Wattenmeer na severu Nemčije s površino 4410 kvadratnih kilometrov je največji nacionalni park v Nemčiji, je pa tudi pod Unescovo zaščito (das Schutzgebiet der Unesco). Gre za največje neprekinjeno območje mulja na svetu, kjer obiskovalce navdušujejo predvsem znameniti blatni pohodi. Udeležujejo se jih tako mlajši kot starejši, ki se lahko bosih nog odpravijo po blatnih površinah parka. Območje sestavljajo tudi številne peščene sipine in plaže, ki ponujajo zatočišče različnim redkim vrstam prosto živečih živali. Ena izmed posebnosti parka so tjulnji (Seehunde), ki jih lahko z varne razdalje opazujete med poležavanjem na obali.

Park s stotimi jezeri

Park Müritz leži med Berlinom in Rostockom, razdeljen pa je na dva dela: Müritz in Serrahn. Dve tretjini parka sestavljajo gozdovi (die Wälder), posebnost pa so tudi čudovita jezera (die Seen), ki jih je v parku približno sto. Največje je jezero Müritz, ki zavzema skoraj eno tretjino celotne površine parka.

Najpriljubljenejši nemški nacionalni park

Park Sächsische Schweiz leži na vzhodu države v zvezni deželi Saški. Gre za gorato območje, zato ni nič čudnega, da ga vsako leto obišče veliko pohodnikov (die Wanderer) in plezalcev (die Kleterer). Skoraj polovico površine prekrivajo gozdovi, nekateri deli so povsem neokrnjeni, kar je v Evropi prava redkost.

Najmanjši nemški nacionalni park

Park Jasmund leži na severu Nemčije, na otoku Rügen. Čeprav je to najmanjši nemški nacionalni park, ki meri le 30 kvadratnih kilometrov, klifi in narava navdušujejo obiskovalce. Njegova poglavitna znamenitost je prelepa snežno bela apnenčasta skala Königsstuhl (kraljev stol), ki se dviga 118 metrov nad morsko gladino.

Prva misel verjetno niso nacionalni parki …

Ko pomislite na Nemčijo, verjetno prva asociacija (die Assoziation) niso nacionalni parki, čeprav so ti zelo zanimivi za raziskovanje nemške pokrajine ter rastlinskega in živalskega sveta. Nemčija ima kar 16 nacionalnih parkov, 14 biosfernih rezervatov in 98 naravnih parkov, ki čakajo, da odkrijete njihove skrivnosti!

Tečaj nemščine z izkušenimi učitelji

Tečaj nemščine v Linguli vam bo pomagal, da se boste naučili suverenega komuniciranja v nemškem jeziku, znanje pa vam bo zagotovo prišlo prav med odkrivanjem čudovitih nacionalnih parkov v Nemčiji.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.