Potovanje po Nemčiji – kaj je vredno obiskati

Lingula-ucenje-nemscine-odrasli2Nemčija je dežela, kjer lahko preizkusimo svoje znanje nemščine, obiščemo jezikovni tečaj, si ogledamo znamenitosti ali preprosto začutimo utrip prebivalcev.

Kar pet milijonov obiskovalcev

Eden najpogostejših ciljev turistov je Oktoberfest v Münchnu, ki ga obišče pet milijonov obiskovalcev. Tu lahko pijete pivo iz münchenskih pivovarn in jeste tradicionalne jedi, kot so kislo zelje (Sauerkraut), različne klobase (Würstchen), preste (Brezen) …

Simbol združene Nemčije

Med najbolj znanima spomenikoma v Nemčiji sta berlinski zid (Berliner Mauer) in Brandenburška vrata (Brandenburger Tor). Po padcu berlinskega zidu so Brandenburška vrata postala simbol združene Nemčije.

Črni gozd

Eden izmed najprivlačnejših krajev za obisk v Nemčiji je zagotovo Črni gozd (der Schwarzwald). Gre za hribovito gozdnato pokrajino na jugozahodu Nemčije, kjer izvira tudi reka Donava (die Donau). Črni gozd je poleg raznolike pokrajine, ki se razteza na 200 kilometrov dolgem in 60 kilometrov širokem območju, znan tudi po svojih kulinaričnih specialitetah. Ta priljubljena počitniška destinacija je tako med drugim tudi rojstni kraj klasične sladice – torte, ki nosi ime črni gozdiček.

Ena najpomembnejših evropskih vodnih poti

Ren (der Rhein) ni zgolj ena najlepših rek v Evropi, temveč tudi ena najpomembnejših vodnih poti, ki vodi vse od Švice do Nizozemske in Severnega morja. Izjemna naravna lepota doline privablja številne turiste, velik del doline pa je uvrščen tudi na seznam svetovne dediščine Unesca (die Unesco Welterbe). V dolini je poleg številnih parkov in jezer tudi skoraj 60 srednjeveških mest in gradov, ki vas bodo navdušili s svojo kulturno in zgodovinsko dediščino.

Romantični in pravljični gradovi

Vzdušje iz preteklosti pričara tudi skrivnostni svet nenavadnega vladarja, bavarskega kralja Ludvika II., z njegovimi romantičnimi in pravljičnimi gradovi. Bavarskega kralja Ludvika II. imenujejo tudi pravljični kralj (Märchenkönig), kajti ves čas je živel v svojem romantičnem nerealnem svetu, kar ga je na koncu stalo tudi prestol, saj so ga tik pred smrtjo razglasili za norega. Dal je sezidati dva veličastna gradova Neuschwanstein in Herrenchiemsee (ob Kimskem jezeru) ter dvorec Linderhof, ki je bil edini dokončan še v času njegovega življenja. Preberite več.

Tečaj nemščine vam pomaga spregovoriti

Tečaj nemščine v Linguli je odlična priložnost, da poleg kulturnih zanimivosti spoznate tudi mnogo novih besed in postanete boljši govorec. Ob naslednjem obisku Nemčije se boste tako z domačini suvereno pogovorili kar v nemščini.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.