Potovanje po Nemčiji – kaj je vredno obiskati

Nemčija je dežela, kjer lahko preizkusimo svoje znanje nemščine, obiščemo jezikovni tečaj, si ogledamo znamenitosti ali preprosto začutimo utrip prebivalcev.

tečaj nemščine

Znameniti Oktoberfest

Kar pet milijonov obiskovalcev

Eden najpogostejših ciljev popotnikov je Oktoberfest v Münchnu, ki ga obišče pet milijonov obiskovalcev. Tu lahko pijete pivo iz münchenskih pivovarn in jeste tradicionalne jedi, kot so kislo zelje (Sauerkraut), različne klobase (Würstchen), preste (Brezen) …

Simbol združene Nemčije

tečaj nemščineMed najbolj znanima spomenikoma v Nemčiji sta Berlinski zid (Berliner Mauer) in Brandenburška vrata (Brandenburger Tor). Po padcu Berlinskega zidu so Brandenburška vrata postala simbol združene Nemčije.

 

 

 

Romantični in pravljični gradovi

Vzdušje iz preteklosti pričara tudi skrivnostni svet nenavadnega vladarja, bavarskega kralja Ludvika II., z njegovimi romantičnimi in pravljičnimi gradovi. Bavarskega kralja Ludvika II. imenujejo tudi pravljični kralj (Märchenkönig), kajti ves čas je živel v svojem romantičnem, nerealnem svetu, kar ga je na koncu stalo tudi prestola, saj so ga tik pred smrtjo razglasili za norega. Dal je sezidati dva veličastna gradova Neuschwanstein in Herrenchiemsee (ob Kimskem jezeru) ter dvorec Linderhof, ki je bil edini dokončan še v času njegovega življenja. Preberite več.

Tečaj nemščine v Linguli je odlična priložnost, da poleg kulturnih zanimivosti spoznate tudi mnogo novih besed in postanete boljši govorec. Ob naslednjem obisku Nemčije se boste tako z domačini suvereno pogovorili kar v nemščini.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.