Tiergarten Schönbrunn, dunajski živalski vrt

Najstarejši živalski vrt na svetu

Nemščina je jezik, ki vam bo prišel prav na marsikaterem potovanju, saj sta tako Nemčija kot Avstrija polni zanimivih turističnih atrakcij, zato je tečaj nemščine prava izbira. Ena izmed njih je zagotovo živalski vrt v Schönbrunnu na Dunaju, ki velja za najstarejšega na svetu.

Na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine

Baročna palača Schönbrunn, ki je obdana s čudovitim zelenim parkom in živalskim vrtom, je bila leta 1996 uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Sodi med najbolj obiskane znamenitosti Dunaja, le nekaj metrov stran pa je tudi vhod v živalski vrt, ki ga obišče več kot dva milijona ljudi letno.

Sibirski tigri, afriški sloni, veliki panda …

Živalski vrt se razprostira na kar 17 hektarjih površine, v njem pa domuje približno 8500 živali. Je eden izmed redkih živalskih vrtov na svetu, kjer lahko vidite vrsto veliki panda. Za živali skrbi več kot 70 skrbnikov, zaposlenih pa je tudi ogromno raziskovalcev, saj je glavni namen živalskega vrta Tiergarten Schönbrunn ohranjanje živalskih vrst in narave nasploh.

Druge zanimivosti so še hiša deževnega gozda, akvarij in polarni del.

Kaj je v živalskem vrtu prepovedano?

V živalskem vrtu Tiergarten Schönbrunn ne boste smeli:

  • hraniti živali,
  • sprehajati se s svojim psom (izjema so psi vodniki za slepe in slabovidne),
  • voziti se s kolesom,
  • vstopiti z baloni ali žogami, saj lahko ti predmeti ogrozijo živali.

Več kot 250 let

Živalski vrt Schönbrunn je leta 1752 dal zgraditi cesar Franc I. Štefan Lotarinški, ki je tuje in redke živalske vrste želel pokazati družini in gostom plemiškega porekla. Leta 1778 pa je živalski vrt odprl svoja vrata tudi širši javnosti.

Poseben kovanec ob obletnici

8. maja leta 2002, ob 250-letnici delovanja živalskega vrta, so izdali srebrn kovanec za pet evrov, na katerem je upodobljen paviljon, ki ga obdajajo različne živali, kot so lev, slon, sova, pingvini …

Obiščite tečaj nemščine v Linguli

Če se boste odpravili v najstarejši živalski vrt na svetu, vam bo tečaj nemščinezagotovo olajšala sporazumevanje pri kupovanju vstopnice (Eintrittskarte). Delavnica Osnove za popotnike v Linguli je odlična rešitev za vse tiste, ki bi se radi naučili najpogostejših fraz, ki vam bodo prišle prav na izletih ali potovanjih!

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.