Viseči mostovi Avstrije in čudoviti razgledi

Ko govorimo o turističnih znamenitostih Avstrije, zagotovo ne pomislimo najprej na viseče mostove (die Hängebrücke). Kljub temu pa se naši severni sosedje lahko pohvalijo s številnimi premostitvenimi objekti. Ti s svojimi čudovitimi razgledi (die Aussicht) marsikomu vzamejo dih. Tečaj nemščine je lahko odlična priložnost, da poleg jezika spoznate tudi zanimive avstrijske kraje in njihove znamenitosti. Nedvomno vas bodo očarale.

Stopnice do ničesar

Na Avstrijskem Štajerskem je med najbolj obiskanimi turističnimi točkami ledenik Dachstein. Uvrstil se je tudi na Unescov seznam svetovne dediščine (das Welterbe). S svojimi 2.995 metri je najvišji vrh zelenega srca Avstrije. Do razgledne točke Dachsteina pa se lahko povzpnete tudi po 100 metrov dolgem visečem mostu in 14 stopnicah, ki se imenujejo Stopnice do ničesar (die Treppe ins Nichts). Ker je razgledna ploščad narejena iz stekla, najdaljši avstrijski most zagotovo ni za tiste, ki se jim zlahka zvrti, ko z višine pogledajo navzdol.

Highline 179 – stik zgodovine in inovacije

V središču enega najpomembnejših gozdnih območij v Srednji Evropi se dobrih 114 metrov od tal vije 406 metrov dolga viseča senzacija. Številni jo opisujejo kot stik zgodovine in inovacije (Geschichte trifft Inovation). Most namreč povezuje ostanke srednjeveške utrdbe Ehrenberg (die Burgruine Ehrenberg) in trdnjave Claudia (das Fort Claudia). Po odprtju leta 2014 se je most uspešno vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. In sicer kot najdaljši tako imenovani tibetanski viseči most na svetu.

Alpski Golden Gate

Ne le Portugalci, tudi Avstrijci imajo svoj lastni most po vzoru veličastnega Golden Gata iz San Francisca. Dvesto metrov dolga konstrukcija se vzpenja nad dolino Glemm v Pinzgau in je namenjena le pešcem. Na najvišji točki se sivo-rdeč most dviga 42 metrov nad tlemi in ponuja odličen panoramski razgled (der Fernblick) na okoliško gorovje (das Gebirge).

Most ob najvišjem tirolskem slapu

Iz ledeniške dolinice (das Gletschertal) Otzal na avstrijskem Tirolskem se lahko povzpnete na več kot 250 vrhov, ki se dvigujejo na 3000 metrov nadmorske višine (die Meereshöhe). Dolina je pravi raj za adrenalinske športnike, saj ponuja številne pohodniške in kolesarske poti, plezalne stene za športno plezanje ter atraktivne ferate. Ena izmed lažjih ferat pa se vzpenja do najvišjega tirolskega slapa (der Wasserfall) Stuibenfall, do katerega vodi tudi viseči most. Ta je dolg dobrih 80 metrov, po prehojenih 700 stopnicah pa pohodniki dosežejo najvišjo razgledno točko.

Tečaj nemščine vam pomaga spregovoriti

Turistične znamenitosti Avstrije boste lažje obiskali in spoznavali z vsaj malo znanja nemščine, ki vam ga zagotovi tečaj nemščine v jezikovni šoli Lingula.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.