Kulinarične dobrote božičnih sejmov

Tečaj nemščine v Linguli vam poleg jezika približa tudi kulinariko nemško govorečih držav. Božični sejmi, vonj kuhanega vina in slastnih dobrot pričarajo prav posebno vzdušje na ulicah in trgih Avstrije in Nemčije. Če se odpravljate na božični sejem, se pred potjo nikar ne najejte preveč, saj sejmi ponujajo veliko izbiro prazničnih jedi.

Božični sejmi – pravo kulinarično doživetje

Če se odpravljate v sosednjo Avstrijo, boste na božičnih sejmih zagotovo našli avstrijsko različico kranjske klobase, polnjeno s koščki ementalerja (Käsekrainer), ki jo postrežejo v kruhovi štručki z različnimi dodatki. Poleg številnih vrst klobas in šunke božične stojnice v Avstriji in Nemčiji ponujajo tudi preste (Brezel) različnih velikosti in okusov, od tistih klasičnih s soljo do polnjenih z okusnimi polnili, različnimi posipi in glazurami. Preberite več o prestah.

Najlepši božični sejmi v bližini Slovenije so v Gradcu, Linzu, Celovcu, Salzburgu, na Dunaju ali še kje.

Tudi sladokusci pridejo na svoj račun

Tudi za tiste bolj sladkosnede je ponudba ogromna. Različne vrste piškotov, peciva in slaščic, kot so karamelizirana jabolka (Paradiesäpfel) in jabolka na palčkah, oblita s čokolado (Schokoäpfel), ter božični medenjaki (Lebkuchenplätzchen), že od daleč vabijo obiskovalce.

December brez kuhanega vina je kot Božiček brez kape …

Seveda ne smemo pozabiti na kuhano vino (Glühwein), ki vas bo ogrelo v hladnih decembrskih dneh. Navadno ga v Avstriji in Nemčiji postrežejo v lepih keramičnih lončkih, za katere boste plačali kavcijo, ki pa vam jo bodo vrnili, ko prinesete skodelico nazaj. Skodelice so seveda naprodaj in jih lahko kupite za spomin.

Tečaj nemščine in kulinarika

Seveda je prazničnih dobrot še veliko. Tečaj nemščine v jezikovni šoli Lingula je priložnost, da jih spoznate in jih morda na naslednjem potepu kar sami naročite po nemško!

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.