Nemške torte, ki so prevzele ves svet

Tečaj nemščine je odlična priložnost, da izveste več o kulinariki Nemčije, veliko receptov in jedi pa je dobro znanih tudi pri nas. Nemške torte so znane po vsem svetu in so preprosto pregrešno dobre! Nekatere so sadne (die Fruchttorte), druge kremne (die Cremetorte), spet tretje čokoladne (die Schokoladentorte).

Schwarzwälder Kirschtorte

Torta Schwarzwälder Kirschtorte je pri nas znana tudi kot torta črni gozdiček in je mnogim najljubša. Sestavljena je iz več slojev čokoladnega biskvita, stepene smetane (die Schlagsahne), čokoladnih ostružkov in sladkih češenj (die Kirschen).

Čarobna sestavina, ki Schwarzwälder Kirschtorte daje poseben okus, pa je češnjevo žganje (der Kirschschnaps). Veliko tort posnema originalni recept te slavne nemške sladice, vendar le prava nemška različica s tradicionalnim češnjevim likerjem nosi ime Schwarzwälder Kirschtorte.

Prinzregententorte s sedmimi plastmi biskvita

Za to pregrešno slastno sladico je zaslužna Bavarska. Prinzregententorte je sestavljena iz sedmih izmeničnih plasti biskvita in čokoladno-maslene kreme. Torta je nato premazana z debelo plastjo marelične marmelade in prelita s stopljeno temno čokolado. Plasti biskvita mora biti vedno sedem (sieben), saj simbolizirajo sedem bavarskih okrožij (die Bezirke).

Herrentorte ne mika samo gospodov

Herrentorte lahko prevedemo tudi kot »gospodova torta«, vendar jo obožujejo prav vsi, ne le moški. Sestavljena je iz več posamično pečenih slojev biskvita in dveh plasti vinske kreme ter prelita s stopljeno grenko čokolado (die Bitterschokolade). Gre za manj sladko torto, kar pa ne pomeni, da v njej ne boste uživali do zadnjega grižljaja.

Baumkuchen z zahtevno obliko

Kot nam pove že ime, izgled torte spominja na neke vrste drevo (der Baum) in jo je zaradi posebne oblike izziv pripraviti.

Tradicionalno je torta narejena iz plasti vaniljevega testa, v nekaterih različicah pa vsebuje tudi dodatke, kot so oreščki, marcipan, lešniki, likerji (der Likör). Najbolj mamljive različice Baumkuchena so prelite s čokolado ali marmelado.

Frankfurter Kranz

Frankfurter Kranz je posebnost Frankfurta. Ta super bogata torta v obliki venčka, iz česar izhaja tudi njeno ime (Kranz) ima v sredini luknjo. Narejena je iz biskvita (der Biskuit), marmelade (jagodne, češnjeve, robidove …) in maslene kreme. Nato pa je v celoti tudi premazana z masleno kremo in posuta s karameliziranimi oreščki (die karamellisierten Nüsse). Nekateri slaščičarji dodajo tudi prepražene mandlje ali lešnike.

Tečaj nemščine: usvojite novo besedišče

Tečaj nemščine v Linguli je odlična priložnost, da v nemščini spregovorite bolj samozavestno in spoznate tudi nemške kulinarične dobrote.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.