Nemška glasba in dolgoletna tradicija

Učenje jezika je povezano tudi s poslušanjem glasbe (die Musik), zato je tečaj nemščine odlična priložnost za spoznavanje nemške kulture in tradicije. Nemci so zelo ponosni na svoje glasbene dosežke, dolgoletno glasbeno tradicijo in različne glasbene festivale, ki se jih letno udeleži več sto tisoč glasbenih navdušencev. Poznate le nemške glasbene velikane ali ste seznanjeni tudi s sodobno glasbo?

Svetovni glasbeni klasiki

Med svetovne glasbene klasike prištevamo Bacha, Händla, Beethovna, Brahmsa, Schumanna in Orffa. Beethovnova Oda radosti (4. stavek Devete simfonije) je danes evropska himna.

Nemški šanson

Na področju šansonov pomembno mesto zaseda skladatelj Kurt Weill, ki je najbolj poznan po sodelovanju z Brechtom pri njegovi Operi za tri groše (Die Dreigroschenoper).

Razcvet v 70. letih

V 70. letih so zaradi vse večje razširjenosti televizijskih zaslonov svoj razcvet doživeli nemški popularni šlagerji (der Schlager), ki so del kulturne identitete nemško govorečih območij. V istem obdobju pa je temelje elektronske in tehno glasbe postavila nemška zasedba Kraftwerk, ki je dejavna še danes.

Svetovna slava

V 80. letih je rock zasedba Scorpions osvojila svetovne poslušalce s hitoma Still Loving You in Wind of Change V 90. letih pa so ljubitelji trših ritmov poslušali kontroverzno »punk kraljico« Nino Hagen, ki je po vsem svetu znana tudi kot botra punka.

Danes pa je sinonim nemške glasbe predvsem skupina Rammstein, ki se v marsičem zgleduje po slovenski skupini Laibach.

Tečaj nemščine z Lingulinimi odličnimi učitelji

Na jezikovnih tečajih v Linguli se ne bomo posvečali le utrjevanju slovnice in besedišča. Nemški jezik bomo spoznavali tudi prek nemške kulture, tradicije in običajev. Z Lingulinimi izkušenimi profesorji boste nemščino usvojili prek pogovora, na zabaven, vendar vedno strokoven način. Tako se boste kar se da hitro znebili strahu pred govorjenjem v nemškem jeziku ter postali samozavesten in suveren govorec.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.