Pasje pasme, ki izvirajo iz Nemčije

Učenje jezika je veliko več kot le usvajanje slovnice in besedišča. Tečaj nemščine je odlična priložnost, da se spoznate tudi z nemškim načinom življenja in tradicijo. K zanimivostim nemško govorečega območja lahko štejemo avtohtone živalske vrste. Zbrali smo pet pasjih pasem (die Hunderasse), ki izhajajo iz Nemčije.

Nemški ovčar ­– der Deutscher Schäferhund

Najbolj znana nemška pasja pasma je zagotovo nemški ovčar (der Deutsche Schäferhund). Prednike nemškega ovčarja so našli že v 7. stoletju, v 19. stoletju pa je pruski kapetan Max von Stephanitz, ki danes velja za očeta te pasme, začel načrtno vzrejati te izjemno priljubljene družinske pse.

Srednji šnavcer – der Mittelschnauzer

Srednji šnavcer (der Mittelschnauzer) je ponosen družinski pes. Ta je zaradi svoje prilagodljivosti in zvestobe ena izmed najbolj priljubljenih pasjih pasem. Je najstarejša izmed treh vrst šnavcerjev. Obstajata namreč tudi veliki in pritlikavi šnavcer, kot pasmo pa srednjega v Nemčiji poznajo že dobrega pol tisočletja.

Jazbečar – der Dachshund

Še ena izjemno priljubljena nemška pasma je jazbečar (der Dachshund). Kot lovski psi so bili jazbečarji dolgo časa priljubljena pasja pasma plemstva. Jazbečarji so se sprehajali celo po sobanah karizmatičnega francoskega voditelja Napoleona Bonaparteja.

Nemški bokser – der Boxer

Zelo priljubljena je tudi pasma nemški bokser (der Boxer), ki velja za družinskega, pa tudi zaščitniškega in reševalnega psa. Še posebno dobro se ta igrivi pes znajde kot varuška za otroke in kot soigralec pri igri majhnih otrok.

Nemška doga – die deutsche Dogge

Nemška doga (die deutsche Dogge) sodi med največje pasme psov na svetu. Pa vendar med najbolj prijateljske, mirne in pozornosti potrebne pse. Dolgo časa so kinologi mislili, da izvira z območja Danske. Vendar so nato potrdili, da gre za nemško pasjo pasmo. Odrasla doga lahko tehta tudi do 90 kilogramov in po plečni višini doseže tudi do 80 centimetrov.

Tečaj nemščine in uspešna govorna metoda

Učenje jezika si lahko popestrite tudi s prebiranjem zanimivosti o pasjih pasmah, ki izvirajo z nemško govorečih območij. Seveda je nemških pasem še veliko, Nemci pa poznajo tudi veliko živalskih frazemov. Če boste obiskali tečaj nemščine v jezikovni šoli Lingula, boste spoznali mnoge od njih. S pomočjo izvirne in dokazano učinkovite govorne metode Lingula – Your Licence to Speak™ se boste znebili strahu in samozavestno spregovorili nemško.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.