Nemške serije in učenje jezika

Izboljšajte svojo nemščino z gledanjem televizije

Tečaj nemščine bo še bolj učinkovit, če boste zraven prebirali nemško literaturo (die Literatur), časopise (Zeitungen) in revije (die Zeitschrifte)… Pa tudi poslušali radio ali pa gledali televizijski program (das Fernsehprogramm) v nemškem jeziku. Nemščina je tudi jezik mnogih zanimivih nadaljevank (die Fernsehserie). Te vam lahko pomagajo obogatiti besedišče in izboljšati izgovarjavo.

  1. Dobri časi, slabi časi (Gute Zeiten, schlechte Zeiten)

Je ena izmed najuspešnejših nemških nadaljevank, ki so jo prvič predvajali leta 1992, narejena pa je po vzoru avstralske nadaljevanke The Restless Years. Glavno dogajanje zgodbe je postavljeno v Berlin in prikazuje preplet različnih življenjskih zgodb. Nadaljevanka je leta 2002 s kar sedmimi milijoni gledalcev (die Zuschauer) dosegla največjo gledanost (die Einschaltquote).

  1. Tatort

Je najdlje predvajana nadaljevanka v nemškem jeziku, ki jo snemajo že od leta 1970. V njej policijska ekipa rešuje zločine (das Verbrechen), ki se dogajajo po različnih nemško govorečih mestih, vsaka epizoda pa traja kar 90 minut. Nadaljevanka je odlična priložnost (die Gelegenheit) za spoznavanje različnih regionalnih nemških naglasov (der Dialekt), saj je dogajanje umeščeno na različne lokacije, kot so Berlin, München, Dunaj itd.

  1. Stromberg

Stromberg je odlična nadaljevanka za tiste, ki so bili navdušeni nad ameriško nadaljevanko Pisarna (The Office), saj ji je služila kot vzor. Humoristična nadaljevanka spremlja življenje v pisarni (das Büroleben) in z zanimivimi dialogi zagotovo popestri učenje nemškega jezika.

  1. Die Sendung mit der Maus

Gre za poučno televizijsko oddajo, namenjeno otrokom, starim od štiri do osem let. Čeprav gre za otroško oddajo, pa pri učenju nemščine lahko pomaga tudi odraslim, sploh na začetnih stopnjah. Nezahtevni dialogi in besedišče (der Wortschatz) olajšajo lažje razumevanje jezika sploh v prvih fazah učenja nemščine.

Tečaj nemščine: več kot le učenje slovnice

Nemščina je jezik, katerega znanje lahko učinkovito nadgradite z gledanjem televizije in tako razširite besedni zaklad. Tečaj nemščine v jezikovni šoli Lingula pa je odlična priložnost za piljenje ustnega izražanja v različnih situacijah.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.