Nemčija – dežela skladateljev in mislecev

Das Land der Dichter und Denker

Nemčija ima zelo bogato kulturno dejavnost – književniki, filozofi, skladatelji in drugi umetniki so poskrbeli za kulturno zakladnico, ki navdušuje še danes. Nemščina pa je tako postala jezik najbolj znanih umetniških del na svetu. Tečaj nemščine je namenjen tudi spoznavanju kulturnih zanimivosti.

Nemški skladatelji (Deutsche Komponisten)

  • Johan Sebastian Bach in Georg Friedrich Händel sta bila oba rojena leta 1685, vendar se kljub podobni glasbeni poti nikoli nista srečala.
  • Ludwig van Beethoven je eden izmed najbolj znanih nemških skladateljev vseh časov. Čeprav je pri 25 letih oglušel, je s svojim talentom presegel svojo fizično hibo in za vedno spremenil svet glasbe (die Welt der Musik).
  • Nemških skladateljev je seveda še veliko, med njimi so tudi Schumann, Mendelssohn, Brahms, Wagner in R. Strauss, ki so s svojo ustvarjalno vnemo ustvarili ene izmed najlepših skladb (das Stück).

Nemški filozofi (Deutsche Philosophen)

Nemški filozofi so v obdobju med 17. in 19. stoletjem in tudi kasneje močno vplivali na svetovno literaturo (die Literatur). Najbolj znani med njimi so Hegel, Schopenhauer, Nietzsche in Heidegger. Immanuel Kant pa sodi med ključne osebnosti moderne filozofije, ki se je v svojih delih ukvarjal z vprašanji iz metafizike (Bereich der Metaphysik), politične filozofije in etike (die Ethik).

Država z največjim številom kulturnih dogodkov (die Kulturveranstaltungen)

V letu 2013 so v Nemčiji našteli kar 6200 muzejev (das Museum), 820 gledališč (das Theater), 130 profesionalnih orkestrov (das Orchester) in 8800 knjižnic (die Bibliothek). Prav tako v Nemčiji pripravijo ogromno umetniških razstav (die Austellungen), ki letno privabljajo celo več obiskovalcev kot pa nogometne tekme.

Tečaj nemščine odpira obzorja

Obstaja še veliko zanimivosti o nemški kulturni zakladnici, tečaj nemščine v Linguli pa je odlična priložnost, da jih spoznate!

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.