Bregenz – avstrijsko kulturno središče

Želite počitnice, kjer boste uživali v naravi, športu in kulturi? Bregenz, glavno mesto avstrijske dežele Vorarlberg, ponuja vse od poležavanja ob Bodenskem jezeru do kulturnega udejstvovanja. Je destinacija kolesarjev, ljubiteljev jadranja, vodnih športov, humanistov in umetnikov. V mestu se prekrižajo različna področja našega življenja, od športa do umetnosti. Tečaj nemščine pa vam pomaga, da bo dopust še bolj brezskrben.

Sprehod skozi staro mestno jedro

Bregenz ali Brežnice ob Bodenskem jezeru leži na skrajnem zahodu Avstrije med Švico in Nemčijo. Srednjeveško mestno jedro »Zgornje mesto« (die Oberstadt) je od preostalega dela mesta, imenovanega »Spodnje mesto« (die Unterstadt), ločeno z zidom (die Mauer), ki je v preteklosti služil kot obzidje. Vstop v staro mestno jedro zaznamujejo zgodovinska mestna vrata (das Stadttor). Mesto ohranja srednjeveški pridih tudi po zaslugi cerkva in samostanov. V 18. in 19. stoletju so bile Brežnice baročni center, kar je mogoče opaziti tudi danes. V Zgornjem mestu obiskovalce navdušujejo stolp sv. Martina (der Martinsturm), stara mestna hiša (das Rathaus), ječa (das Gefangenenhaus), grb (das Wappen), relief keltske boginje in mumificiran morski pes (der Haifisch).

Jadranje po Bodenskem jezeru

Razvoj mesta je spodbudila odlična lega ob Bodenskemu jezeru (der Bodensee). Mestno pristanišče je priljubljen kraj domačinov in turistov za večerne sprehode, druženje s prijatelji ter opazovanje sončnega zahoda. Lahko se kopate, greste na križarjenje po jezeru ali si ogledate letno regato (die Segelregatta) – če ste tam ob pravem času.

Panoramski razgledi

Nad mestom se dviga gora Pfänder, ki na 1.064 metrih nadmorske višine ponuja čudovite razglede na Bregenz, Švico, nemški Allgäu in Bodensko jezero. Na sam vrh gore pelje panoramska žičnica (die Pfänderbahn).

Bregenški festival – vrhunec kulturnega dogajanja

Konec julija in avgust sta v Bregenzu kulturno obarvana. Mesto je znano po Bregenškem festivalu »die Bregenzer Festspiele«, ki traja štiri tedne, prvič pa je bil organiziran že leta 1946. V sklopu festivala potekajo gledališke predstave, opere, koncerti orkestrov, razstave, srečanja literatov ter drugih pomembnih umetnikov in kulturnikov. Festival je znan predvsem po igri (das Spiel auf dem See), ki je odigrana na jezeru.

Tečaj nemščine: več kot le učenje slovnice

Tečaj nemščine vas bo »oborožil« tudi z besediščem, ki vam bo prišlo prav za brezskrbno preživljanje poletnega oddiha v nemško govorečem kraju.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.