Dunaj – avstrijska metropola parkov

Če je Ljubljana zelena prestolnica, je Dunaj metropola parkov (Parke), vrtov (Gärten) in razglednih točk (Aussichten). Dunajčani se v svojem prostem času najraje odpravijo v naravo. Tečaj nemščine v Linguli ni namenjen samo usvajanju nemščine, ampak tudi pogovorom o skritih kotičkih (Geheimecken) nemških mest, ki turistom ostajajo nepoznani.

Park ob parku

Avstrijsko glavno mesto je vsem poznano ne samo po odlični kavi in dunajskem zrezku, ampak tudi po svetovno slavnih parkih. To so npr. Schönbrunn, Belvedere, Augarten in Volksgarten, ki so le travnate bilke zelenega bogastva Dunaja.

  • Park Sigmunda Freuda

Ta park leži med dunajsko univerzo (Universität Wien) in votivno cerkvijo (Votivkirche), ki je bila zgrajena na kraju, kjer se je zgodil atentat na cesarja Franca Jožefa. Park, ki je opremljen z ležalniki, je zelo priljubljena točka domačinov, predvsem študentov, v času malice in ob koncu delovnega dne.

  • Pred mestno hišo

V parku pred mestno hišo (Rathaus) lahko med poležavanjem gledate na parlament (Parlament), mestno hišo in na park Volksgarten.

  • Otok Donauinsel

Dunaj se lahko pohvali tudi z lastnim otokom (Donauinsel), ki leži sredi reke Donave. Otok je priljubljen vsakodnevni cilj domačinov. Ponuja namreč urejene kolesarske in tekaške poti, plaže in splave na Donavi, igrišča in zunanje fitnese ter ogromno travnate površine.

Odmik od mestnega vrveža

Po enournem sprehodu — lahko pa se zapeljete tudi z javnim prevozom iz središča prestolnice, boste na obrobju mesta uzrli popolnoma drugačno sliko. Vrtove, parke in stavbe s habsburško arhitekturo bodo nadomestile barvite moderne hiše z vrtovi ter griči z vinogradi in gozdovi. Znani razgledni točki (Aussichtspunkte) sta Kahlenberg in Jubiläumswarte.

  • Grič Kahlenberg

Ob sobotah in nedeljah na travnikih (Wiesen) in med vinogradi (Weinberge) na griču Kahlenberg, ki ponuja čudovit razgled na Dunaj in Karpate na Slovaškem, pripravljajo družinske piknike in prijateljska druženja, ki trajajo ves dan. Na poti na hrib lahko obiščete Heuriger, avstrijske gostilne, kjer strežejo domačo pijačo in tradicionalne avstrijske hladne predjedi.

  • Jubiläumswarte

Ena izmed lokacij za pobeg iz mesta je tudi Jubiläumswarte s 30 metrov visokim razglednim stolpom (Aussichtsturm). Tu so še številnimi travniki, ki vodijo do zelene oaze, imenovane Steinhofsgründe. V so tu preteklosti pasli živino za potrebe bolnišnice (Krankenhaus) Otto-Wagner-Spital, danes pa ponuja oddih od mestnega življenja.

Tečaj nemščine omogoča brezskrbna potovanja

Pobeg v naravo je na Dunaju na dosegu roke, tečaj nemščine v jezikovni šoli Lingula pa je odlična pot, da se naučite nemščine, ki vam bo olajšala komunikacijo s tujimi partnerji in potovanja ter pomagala pri razkrivanju skritih kotičkov v nemško govorečih deželah.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.