Hudo nenavadna imena nemških krajev

Lingula-ucenje-nemscine-vaje2Nemški smisel za humor se izraža tudi v poimenovanju nemških krajev. Tako so nekatera mesta prav zaradi svojega imena postala turistična atrakcija. Nemčijo lahko recimo prepotujete z Atlasom 999 nenavadnih imen krajev (Atlas der 999 Seltsamen Ortsnamen) kot vodnikom. Preden pa se odpravite na pot do svojega najljubšega nemškega kraja, vam bo Lingulin tečaj nemščine pomagal, da se boste z domačini lažje sporazumeli.

Gremo v Sexau, Petting ali kam drugam?

Avstrijski Fucking še zdaleč ni edino mesto, katerega ime nakazuje na spolnost, je pa zaradi medijske pozornosti najbrž najbolj poznano. Vsako leto turisti romajo v Gornjo Avstrijo, da bi se slikali pred cestno oznako.

Na Bavarskem najdete Petting, Titting in Fickenhof (ficken je vulgaren nemški izraz za seks), v Baden-Württemburgu Sexau in še bi se našlo.

Lačen volk, droge, vas opic …

Da je ime nenavadno, ni potrebe, da se navezuje na spolnost:

  • Tako se predel mesta Hohenlockstedt imenuje Hungriger Wolf (lačen volk),
  • predel Kritzowa v Mecklenburg-Predpomorjanski se imenuje Benzin,
  • v deželi Brandenburg najdete kraj Kotzen (kozlati),
  • Turingija ima občino Drogen (droge),
  • Spodnja Saška pa Affendorf (vas opic).
  • Naselje Lieblos v Hessnu najbrž ni tako neljubeznivo, kot pravi njegovo ime, kot tudi saški Oberhäslich (Gornje Odvratno) najbrž ni tako neprijeten.

Na pot v Lederhose

V Turingiji so eno izmed mest poimenovali kar po oblačilu – izredno priljubljenih Lederhose (usnjene hlače), ki jih moški še danes z veseljem oblečejo. Usnjene hlače so značilna noša več predelov Nemčije, ne le Bavarske, čeprav so zaradi Oktoberfesta tam najbolj prepoznavne.

Obiščite tečaj nemščine v Linguli

Želite izvedeti več o Nemcih in njihovih navadah, smislu za humor in se naučiti nemškega jezika? Potem je Lingulin tečaj nemščine pravi za vas.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.