Igralci, ki govorijo nemško

Tudi vas zanima učenje nemščine? Bi radi vedeli, kdo od slavnih igralcev obvlada nemški jezik?

  • Zagotovo je ena izmed najbolj znanih slavnih osebnosti, ki tekoče govori nemško, Arnold Schwarzenegger, ki je do 21. leta živel v rodni Avstriji in je še danes poznan po svojem močnem nemškem naglasu, na začetku njegove filmske kariere v ZDA pa je bil marsikdo trdno prepričan, da prav zaradi tega ne bo zaslovel. Prisluhnite, kako zveni, ko govori v maternem jeziku.
  • Sandra Bullock je hči nemške operne pevke, ki je veliko pripomogla k temu, da slavna igralka tekoče govori nemško. Prvih 12 let svojega življenja je preživela v Nemčiji, kjer je obiskovala osnovno šolo. Preverite, njena nemščina zveni odlično.
  • Iz nemške družine prihaja tudi Leonardo DiCaprio. S pomočjo staršev in starih staršev se je tudi sam naučil govoriti nemško. Poslušajte ga.
  • Igralka Sarah Chalke se je v otroštvu naučila francoskega in nemškega jezika. Nemščino, ki jo je redno vadila s staro mamo, je uporabila tudi v nadaljevanki Scrubs. Prisluhnite ji.

So vas ti igralci motivirali za učenje nemščine? Lingula je pravi naslov, kjer lahko poleg klasičnega jezikovnega tečaja izbirate tudi med osvežitvenimi ali e-tečaji.