Slavni igralci, ki govorijo nemško

Tečaj nemščine v Sloveniji obiskuje veliko tečajnikov. Nemščina je namreč jezik, ki ga govori veliko ljudi po svetu – tudi nekateri slavni igralci. Bi radi vedeli, kdo od slavnih igralcev obvlada nemški jezik?

Arnold Schwarzenegger

Zagotovo je ena izmed najbolj znanih slavnih osebnosti, ki tekoče govori nemško, Arnold Schwarzenegger. Arnold je do 21. leta živel v rodni Avstriji in je še danes poznan po svojem močnem nemškem naglasu. Na začetku njegove filmske kariere v ZDA pa je bil marsikdo trdno prepričan, da prav zaradi tega ne bo zaslovel. Prisluhnite, kako zveni, ko govori v maternem jeziku.

Sandra Bullock

Sandra Bullock je hči nemške operne pevke, ki je veliko pripomogla k temu, da slavna igralka tekoče govori nemško. Prvih 12 let svojega življenja je preživela v Nemčiji, kjer je obiskovala osnovno šolo. Preverite, njena nemščina zveni odlično.

Leonardo DiCaprio

Iz nemške družine prihaja tudi Leonardo DiCaprio. S pomočjo staršev in starih staršev se je tudi sam naučil govoriti nemško. Poslušajte ga.

Sarah Chalke

Igralka Sarah Chalke se je v otroštvu naučila francoskega in nemškega jezika. Nemščino, ki jo je redno vadila s staro mamo, je uporabila tudi v nadaljevanki Scrubs. Prisluhnite ji.

So vas ti igralci motivirali za tečaj nemščine? Nemščina v Linguli je pravi naslov, saj lahko poleg klasičnega jezikovnega tečaja izbirate tudi med osvežitvenimi ali e-tečaji.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.