Zanimivosti o Nemcih, ki vas bodo presenetile

Tečaj nemščine omogoča tudi pogovor o zanimivostih o Nemcih. Veliko jih je, nekaj pa smo jih zbrali tudi za vas.

#1 Lepi priimki

Nemci imajo veliko zelo lepih priimkov, npr. Morgenstern – zvezda Danica, Süskind  – ljubek otrok, Rosenfeld – vrtnični nasad, vrtnično polje. Najbolj pogosta dekliška imena so Mia, Hanna, Lena, Lea, Emma, fantovska pa Leon, Lucas/Lukas, Ben, Finn, Jonas.

#2 Gradovi in palače

Najbolj ekscentrični nemški vladar je bil bavarski kralj Ludvik II., ki so ga imenovali tudi labodji ali pravljični kralj. Zgraditi je dal več ekstravagantnih gradov in palač, med katerimi je nabolj znan Neuschwanstein, ki ga je kasneje v risanki Trnuljčica upodobil Walt Disney.

#3 Izumi

  • Gumijasti (žele) medvedki Haribo prihajajo iz Nemčije, kjer so jih začeli izdelovati že leta 1922.
  • Nemci so naredili prvo uro s kukavico.

#4 Schlagers

Eden najbolj priljubljenih glasbenih žanrov v Nemčiji so popevke, imenovane Schlagers. Prve so se pojavile že v 50. letih in, na nesrečo mnogih, so priljubljene še danes. To so skladbe s preprostimi, ponavadi ljubezenskimi besedili in napevi, ki gredo hitro v uho. Med najbolj znane pevce tega žanra sodijo: Roy Black, Heintje, Peggy March, Udo Jürgens, Heino, njihovi posnemovalci pa so se znašli tudi pri nas.

#5 Resničnostni šovi

Na TV zaslonih Nemci ne spremljajo le nogometa, temveč so jih zasvojili tudi resničnostni šovi. Prikazujejo Nemce na sodišču, pri preurejanju stanovanja, kuhanju, izseljevanju v tujino, rojevanju, prebijanju v modni svet …

Tečaj nemščine z izkušenimi učitelji

Če ste se med branjem navdušili za tečaj nemščine, vam bomo v Linguli pri tem z veseljem pomagali. Slovnico vas učimo prek pogovora, prijazni učitelji pa vas znajo motivirati, da tečaj z veseljem obiskujete.

Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.