Prevod iz nemškega jezika v slovenščino

Lingula-prevodi-nemscina

Nemščina je najbolj razširjen jezik v Evropi in prevodi iz nemškega jezika so v zadnjih letih vedno številčnejši. Za prevod iz nemščine v slovenski jezik najbolje poskrbi specializirana prevajalska agencija.

Po zadnjih ocenah nemško govori med 175 in 200 milijonov ljudi, v Evropi pa sodi nemščina v sam vrh najbolj razširjenih jezikov. Strogo gledano je nemščina drugi najbolj razširjen jezik na evropski celini. Če upoštevamo materne govorce, pa se povzpne na prvo mesto.

Odlična ekipa prevajalcev

Zakaj bo prevod iz nemščine s prevajalsko agencijo Lingula strokoven in zanesljiv? Lingulini prevajalci:

  • Imajo najmanj univerzitetno izobrazbo različnih smeri – od prevajalske do tehnične.
  • Imajo dolgoletne izkušnje v prevajanju strokovnih in splošnih besedil.
  • So natančni in zanesljivi.
  • Odlično obvladajo jezik, v katerega prevajajo, in jezik, iz katerega prevajajo.
  • Dobro poznajo ciljno kulturo, kar je ključno, da prevod zveni »naravno«.
  • Uporabljajo sodobna prevajalska orodja.

Strokovni prevod

Strokovni prevodi iz nemščine so zelo iskani. Ni namreč lahko najti zanesljive in strokovno usposobljene prevajalske ekipe, ki poskrbi, da je prevod iz nemščine tekoč in pravilen. Poleg slovničnih pravil naši izkušeni prevajalci poznajo tudi slogovne značilnosti nemškega in slovenskega jezika. Tako poskrbijo, da bo končni prevod ne le gramatikalno pravilen, temveč tudi stilsko ustrezen. Prevod zdravniškega izvida na primer terja poznavanje povsem drugačnih izrazov kot prevod življenjepisa ali spremnega pisma. Ključno je poznavanje strokovne terminologije, zato prevajanje iz nemščine raje prepustite strokovnjakom.

Navodila za uporabo, certifikati, pogodbe

Vsak nemški izdelek in besedila, ki ga spremljajo, je treba prilagoditi slovenskemu trgu. Lahko gre za prevajanje vmesnika neke naprave, da jo lahko slovenski uporabniki uporabljajo v slovenskem jeziku, ali prevajanje navodil za uporabo. Ne nazadnje pa se pogosto prevajajo tudi oglaševalski spoti, slogani in panoji, ki so namenjeni pospeševanju prodaje izdelka.

Prevod pregleda tudi materni govorec

Prevajanje iz nemščine v slovenščino je morda videti preprosto, sploh če razumete in govorite nemško. A vendarle se takrat, ko potrebujete prevod uradnih dokumentov, raje obrnite na profesionalno prevajalsko agencijo, ki bo poskrbela, da bo besedilo brez napak ter pravno in tehnično ustrezno. V prevajalski agenciji Lingula prevode vedno tudi skrbno pregledamo. Besedila lektorira lektor, katerega materni jezik je jezik prevoda. V Linguli se lahko pohvalimo z odlično ekipo sodelavcev.

Zanesljivi prevodi, prilagojeni vašim potrebam

Takoj za profesionalno opravljenim prevodom je druga najpogostejša zahteva naših naročnikov zanesljivost. Prevod mora biti opravljen v dogovorjenem roku, brez izgovorov in zamud, ki lahko naročniku prevoda povzročijo nepotrebno jezo ali škodo.

Številna tehnična besedila vsebujejo tudi raznolike grafične elemente, bodisi slike, grafe bodisi tabele, ki morajo biti prav tako ustrezno prevedeni in prilagojeni ciljnim uporabnikom. V Linguli ne sprejemamo kompromisov, temveč naročnikov dokument v celoti in pravočasno ustrezno prevedemo ter mu ga vrnemo do želenega roka.

Pošljite nam besedilo, za katerega potrebujete prevod v nemščino ali slovenščino. Lingulini prevajalci bodo poskrbeli, da bo prevod iz nemščine ali slovenščine opravljen v dogovorjenem času. Tako boste lahko brez skrbi.

Imate vprašanja o prevodu nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na prevodi@lingula.si.