Prevod v nemščino, priljubljena storitev

Prevod v nemščino je dandanes zelo iskana storitev. To ni čudno, saj je nemščina najbolj razširjen jezik v Evropski uniji in ima približno 100 milijonov maternih govorcev. Skupno pa jo na svetu govori okrog 155 milijonov ljudi.

prevod

Zakaj prevod v nemščino?

V Sloveniji je prevod v nemščino še posebej iskan, saj je nemščina uradni jezik naše severne sosede Avstrije. Daleč pa ni niti Nemčija pa tudi Švica ne, v kateri je nemščina eden izmed štirih uradnih jezikov. Korekten prevod dokumentov v nemščino je pogosto zelo pomemben za posameznike. Predvsem za tiste, ki se želijo zaposliti v teh državah, in podjetja, ki tam poslujejo.

Lažni nemški prijatelji

Nemški jezik je precej zapleten, zato je še toliko bolj pomembno, da je prevod v nemščino profesionalen. Nemško in slovensko besedišče imata veliko t. i. lažnih prijateljev. To so na primer roža (nem. Blumen, ne Rose), šminka (nem. Lippenstift, ne Schminken), šofer (nem. Fahrer, ne Chauffer), pri katerih je treba biti zelo previden. Dober in izkušen prevajalec bo takšne pasti vedno znal prepoznati. Tako vam bo zagotovil kakovosten in vsebinsko popoln prevod v nemščino.

Prevod v nemščino zahteva veliko spretnosti. Izkušeni Lingulini prevajalci bodo poskrbeli, da bo vaše besedilo v nemščini zvenelo naravno.

Imate vprašanja o prevodu nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na prevodi@lingula.si.