Dolgo vroče poletje

Ja, itak. Čari poletja so naredili svoje in nemščina je bila pozabljena vse do sredine septembra, ko je bil čas za vpis v nadaljevanje tečaja in se je oglasila slaba vest. Učila se nisem nič, tudi nemške televizije nisem gledala, čeprav to učitelji zelo priporočajo. Ne ravno poročil, ampak kakšne resničnostne oddaje, kjer je jezik domač in vsakdanji, precej blizu tistemu, kar že znam. Odkrila sem sicer, da je na ZDF program pogosto podnaslovljen – tako da lahko hkrati poslušam in berem, kar mi pri učenju zelo pomaga. Odgovorila sem tudi teti na sporočilo, da pride jeseni v Slovenijo na obisk. Napisala sem cela dva stavka!

Torej, oktober in s tem nov semester, je bil pred vrati. Moje znanje? Konec spomladanskega semestra minus poletne počitnice. Obeti?  90 ur predavanj, veliko nove snovi na nekoliko majavo podlago.  Napoved? Težka bo.


Ostali zapisi:

Martina

V Linguli je učenje nemščine prijetno in sproščeno, slovnico vas učimo prek pogovora, prijazni učitelji pa vas znajo motivirati, da tečaj z veseljem obiskujete.

Imate vprašanja o učenju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.