Potovanje po Nemčiji

Nemčija je dežela, kjer lahko preizkusimo svoje znanje nemščine, obiščemo jezikovni tečaj, si ogledamo znamenitosti ali preprosto začutimo utrip prebivalcev.

  • Eden najpogostejših ciljev popotnikov je Oktoberfest v Münchnu, ki ga obišče pet milijonov obiskovalcev. Tu lahko pijete pivo iz münchenskih pivovarn in jeste tradicionalne jedi, kot so kislo zelje (Sauerkraut), različne klobase (Würstchen), preste (Brezen) …
Oktoberfest 2011

Oktoberfest 2011 (Avtor: sanfamedia.com)

  • Med najbolj znanima spomenikoma v Nemčiji sta Berlinski zid (Berliner Mauer) in Brandenburška vrata (Brandenburger Tor). Po padcu Berlinskega zidu so Brandenburška vrata postala simbol združene Nemčije.
  • Vzdušje iz preteklosti pričara tudi skrivnostni svet nenavadnega vladarja, bavarskega kralja Ludvika II., z njegovimi romantičnimi in pravljičnimi gradovi. Bavarskega kralja Ludvika II. imenujejo tudi pravljični kralj (Märchenkönig), kajti ves čas je živel v svojem romantičnem, nerealnem svetu, kar ga je na koncu stalo tudi prestola, saj so ga tik pred smrtjo razglasili za norega. Dal je sezidati dva veličastna gradova Neuschwanstein in Herrenchiemsee (ob Kimskem jezeru) ter dvorec Linderhof, ki je bil edini dokončan še v času njegovega življenja.