Učenje nemščine – na začetku je bilo vse novo

Moje učenje nemščine se je začelo v spomladanskem semestru. Moje predznanje je obsegalo: Ich bin Martina, Guten Morgen, Guten Tag, Auf Widersehen, Komm her! Bitte, Danke, ein Bier, langsam, sicherin skupaj Langsam, aber sicher, Ich liebe dich ter Ich kann nicht Deutsch sprechen. Ustno seveda. Napisati sem se jih naučila na tečaju.

V šoli sem se poleg angleščine učila italijansko, in čeprav sem si želela, da bi znala tudi nemško, čas nekako nikoli ni bil pravi. Vse do tistega marca, ko smo skupaj s sošolci tiho sedeli v Lingulini učilnici v pričakovanju tega, kar nas čaka.

govorimo samo nemškoTrdo delo na začetku

No, vedeli smo, da se bomo naslednjih nekaj mesecev dobivali dvakrat na teden po tri šolske ure, in za začetek so nam obljubili, da bo tečaj intenziven.  Povsem točna napoved, se je izkazalo, četudi sem bila prepričana, da pretiravajo. Tri ure učenja nečesa čisto novega izčrpa vsakogar.

Knjige v kot

Meni je včasih ob koncu kar brenčalo v glavi od vseh novih stvari in povem vam, da velikokrat po srečanju za nemščino nisem hotela niti slišati. Samo da pridem domov in vržem knjige v kot, je bila pogosto edina misel, ko sem zapuščala Lingulo. Pa je bilo vzdušje na tečaju prijetno, skupina simpatična, učiteljici tudi krasni, snov smo veliko utrjevali, se pogovarjali …, le vse je bilo tako zelo novo.


Ostali zapisi:

Martina

V Linguli je učenje nemščine prijetno in sproščeno, slovnico vas učimo prek pogovora, prijazni učitelji pa vas znajo motivirati, da tečaj z veseljem obiskujete.

Imate vprašanja o učenju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.